Indie pop cu Puma Blue – live, in premiera la Bucuresti

BUCURESTI - 27 mai 2024

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle

Artistul de origine britanica Puma Blue , cunoscut pentru sound-ul indie pop cu influente ambient si jazz, concerteaza in premiera la Bucuresti – vineri, 31 mai, dupa ora 20, la Control Club .

poster concert Puma Blue

poster concert Puma Blue

 A wonderfully bleary-eyed focus that ties together jazz, ambient, acoustic singer-songwriter and blues in one beautiful stretched reverie.  

Loud & Quiet

In deschidere: compozitorul si saxofonistul britanic Miles Spilsbury

Biletele sunt disponibile in reteaua Eventbook.

Cantautor, producator si poet, Jacob Allen alias Puma Blue este originar din Sussex, Marea Britanie si activeaza pe scena muzicala din 2014. A inceput ca tobosar, apoi chitarist si compozitor, avand ca sursa de inspiratie artisti precum Jeff Buckley, Sade, J Dilla sau Radiohead.

Albumul sau de debut, In Praise of Shadows, lansat in 2021, a atras atentia criticilor cu mixul atmosferic de indie rock, pop si alternative R&B, cu influente din trip-hop-ul anilor ’90. Osciland intre Londra si Atlanta (Statele Unite), artistul simte pulsul scenei hip-hop vibrante si influentele muzicii electronice.

Lansat anul trecut, al doilea album Puma Blue – Holy Waters (Blue Flowers, 2023) marcheaza o evolutie stilistica si poetica deopotriva. „Am incercat sa cad la pace cu ideea de moarte”, spune Jacob Allen. Discul nu se vrea insa a fi un studiu morbid despre mortalitate, ci mai degraba o cronica a fiecarui ciclu de viata, moarte si renastere, ce duce in final la reflectia ca „nu trebuie sa lasam intunericul sa ne cuprinda cu totul”. O raza de speranta risipeste atmosfera sumbra.

Spre deosebire de realease-urile precedente, inregistrarile pentru Holy Waters au avut loc cu contributia muzicienilor din trupa live Puma Blue, iar rezultatul este un album complex, ce s-a bucurat de aprecierile criticilor si de turnee sold-out in Europa si Asia.

“A hazy dreamland for listeners to get lost in” - NME ****

“Music of real tension and originality” - The Sunday Times

“Puma Blue processes [his] pain with a hypnotic tenderness” - Billboard

“A wonderfully bleary-eyed focus that ties together jazz, ambient, acoustic singer-songwriter and blues in one beautiful stretched reverie” - Loud & Quiet

https://pumablue.co.uk/

Concertul Puma Blue de la Bucuresti este organizat de Control Club, cu sprijinul OneDay.

Biletele, in valoare de 95 de lei, sunt disponibile online pe Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-puma-blue-control-club) si in reteaua partenerilor Eventbook.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/oneday-communication/indie-pop-cu-puma-blue-live-in-premiera-la-bucuresti