Post-punk si psychedelic soul cu trupa americana Algiers, live la Bucuresti

BUCURESTI - 18 ianuarie 2018

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle

Formatia americana Algiers , cunoscuta pentru sound-ul unic, dystopian soul, va concerta pentru prima data la Bucuresti, duminica 4 februarie, dupa ora 20, la Control Club , in turneul de promovare a celui mai recent album, The Underside of Power . Biletele sunt disponibile in avans, online pe Eventbook.ro.

poster Algiers

poster Algiers

Membrii Algiers – Franklin Fisher (voce si chitara), Lee Tesche (chitara), Ryan Mahan (chitara bas) – sunt originari din Atlanta, Georgia, unde s-au cunoscut si au inceput sa cante de la o varsta frageda, insa trupa s-a infiintat oficial la Londra, in 2007. In 2016, la componenta originala s-a alaturat Matt Tong, fost tobosar Block Party.


Muzica Algiers este intensa, o coliziune de gospel si soul cu rock experimental, post-punk si mesaje politice furibunde. Sound-ul unic are la baza atat vechile tensiuni rasiale din orasul natal, Atlanta, cat si frici recurente in societatea actuala, o atmosfera sumbra punctata de interpretarea afro-folk a solistului Franklin Fisher. Crescut in suburbiile Atlantei, acesta a invatat sa cante la biserica, descoperind apoi muzica punk, in adolescenta.

Dupa reintalnirea cu fostii colegi de facultate, Ryan Mahan si Lee Tesche, si infiintarea trupei, la Londra, in 2007, Algiers se reintorc in Statele Unite, unde lanseaza single-ul Blood, in 2012, si pleaca in turneu cu Interpol, chiar inainte de lansarea albumului de debut – Algiers (Matador Records, 2015). Un mix de referinte religioase acide, idei politice radicale si o atmosfera sumbra, distopica, ce le-a adus aprecierea criticilor, precum si comparatii cu Nina Simone, Throbbing Gristle si Public Image Ltd.


Titulatura Algiers nu este intamplatoare ci se refera la capitala Algeriei, o zona de importanta istorica majora, din punct de vedere al luptei anti-colonialism, simbolizand un spatiu contestat unde violenta, rasismul, opozitia si religia se amesteca.


Dupa intregirea line-up-ului cu Matt Tong, fost tobosar Bloc Party, Algiers inregistreaza al doilea album, The Underside of Power, produs de Adrian Utley (Portishead) si lansat in 2017 de casa de discuri Matador. Scris de Franklin Fisher in garderoba unui club din Manhattan, unde lucreaza, noul album al cvartetului multirasial Algiers, dispersat intre Londra, Atlanta si New York, are rolul de a elibera energiile creative, respingand in acelasi timp playlist-ul global, normativ si corporatist. Este un raspuns muzical la climatul social si politic actual, o „chemare la arme” pe ritmuri eclectice, dar pozitive.

In luna februarie, turneul european The Underside of Power ajunge si in Romania: duminica, 4 februarie, Algiers vor concerta la Bucuresti, in Control Club, apoi la Cluj-Napoca, luni 5 februarie, la Atelier Cafe.

One of the very best albums of 2017 – Clash
A nakedly confrontational meet of gospel soul and industrial beats, of Bad Seeds guitars and occasional Prince-esque croon – Drowned In Sound
Algiers’ most politically-drenched record to-date, The Underside of Power is also proof of their quality as musicians – The Quietus
The music your soul has already worked out we need for the struggles to come – The Wire

Concertul Algiers de la Bucuresti este organizat de Control Club cu sprijinul OneDay. Facebook event: https://www.facebook.com/events/383816045400327


Biletele se pot achizitiona in avans, la pretul de 30 de lei, online, prin Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-algiers-live-at-control-club) sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) si librariile partenere Eventbook: http://eventbook.ro/partners.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/oneday-communication/post-punk-si-psychedelic-soul-cu-trupa-americana-algiers-live-la-bucuresti