SWORDS - Spoken Word Sessions: Andra Rotaru, Ligia Kesisian, Benji Horváth, Alberto Paduraru – Control Club, 12 mai

BUCURESTI - 10 mai 2024

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle

Un nou episod din seria SWORDS - Spoken Word Sessions ii aduce pe scena pe autorii Andra Rotaru , Ligia Kesisian, Benji Horváth si Alberto Paduraru, intr-un eveniment moderat de Cosmin Perta – duminica, 12 mai, de la ora 19, la Control Club . Performance -urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar .

poster SWORDS S2E5

poster SWORDS S2E5

SWORDS - Spoken Word Sessions isi propune sa aduca laolalta poeti, actori, autori si performeri, in spectacole spoken word, completate de muzica si proiectii multimedia. Curatori: Cosmin Perta si Iulian Morar.

Biletele, in numar limitat, sunt disponibile in reteaua Eventbook.

Andra Rotaru locuieste in Bucuresti si are in palmares numeroase carti publicate: „Intr-un pat, sub cearsaful alb” (2005); „Tinuturile sudului” (2010); „Lemur” (2012); „Tribar” (2018). Dintre acestea, „Lemur” a fost publicat si in SUA, la Action Books, in traducerea lui Florin Bican (2018), iar in 2022 „Tribar” a aparut la Saturnalia Books, tradus de Anca Roncea. De asemenea, volumul „Tribar” a fost publicat si in Germania, la Elif Verlag (2022, traducere de Alexandru Bulucz). In plus, autoarea a beneficiat de rezidente literare in America si Europa.

Ligia Kesisian este poeta si traducatoare, membra a PEN Club Romania. A debutat in 2017 cu volumul de poezie „Mici cutremure”, urmat de „Miss Houdini”, in 2019, la editura Charmides. Cel de-al treilea volum, „Anul tigrului de apa”, a aparut in noiembrie 2023 la Casa de Editura Max Blecher. In urma publicarii sale, Ligia a fost laureata a premiului Tanarul Scriitor al anului 2023, in cadrul Galei Tinerilor Scriitori. Volumul este nominalizat la Premiile Observator Cultural si Observator Universitas.

Benji Horváth (n. 1988, Targu Mures) este poet, scriitor, vocalist, traducator, redactor. Este autorul mai multor proze scurte, a catorva piese de teatru si a 5 volume de poezie.

Alberto Paduraru are 24 de ani si este ex-student la Drept, repetent & exmatriculat dupa un an in Olanda. Actualmente student la Jurnalism, a debutat anul trecut la Dezarticulat cu „Cartea cu moace" si pana o sa il vedeti la SwordS va avea deja in librarii al doilea volum de poezie, „Titlul este ultima problema", publicat de Editura Alchimica. Scrie critica de teatru si film, mai nou se ocupa si de traduceri.

Cosmin Perta este poet, prozator, eseist, performer si manager cultural. In ultimii 20 de ani a publicat 6 volume de poezie, a facut doua instalatii poetice multimedia, a organizat cateva zeci de evenimente poetice, a tinut ateliere de scriere si a performat in zeci de festivaluri pe patru continente.

Iulian Morar este organizator si curator la evenimente culturale din tara si din strainatate, fondator Liveland, creatorul si protagonistul editiilor Midweek Tapes din Control, avand totodata multe participari muzicale la diverse evenimente de spoken word.

Biletele sunt disponibile in numar limitat si pot fi achizitionate in avans, la pretul de 50 de lei, online prin Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-swords-spoken-word-sessions-s2e5) si din reteaua partenerilor Eventbook.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/oneday-communication/swords-spoken-word-sessions-andra-rotaru-ligia-kesisian-benji-horvath-alberto-paduraru-control-club-12-mai