SWORDS - Spoken Word Sessions: Andrei Zbarnea & Petroff, Miruna Vlada, Mina Decu, Alina Dumitrescu – Control Club, 9 iunie

BUCURESTI - 7 iunie 2024

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle

Ultimul episod din cel de-al doilea sezon SWORDS - Spoken Word Sessions ii aduce in fata publicului pe Andrei Zbarnea & Petroff , Miruna Vlada , Mina Decu si Alina Dumitrescu , intr-un eveniment moderat de Cosmin Perta – duminica, 9 iunie, de la ora 19, la Control Club . Performance -urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar .

poster SWORDS S2E6

Biletele, in numar limitat, sunt disponibile in reteaua Eventbook.

Andrei Zbirnea este poet, copywriter, promotor si jurnalist cultural. Cea mai recenta carte de poezie publicata se numeste nick cave@bergen (Casa de Pariuri Literare, Bucuresti, 2021). A coordonat recent, alaturi de Ramona Boldizsar, antologia Mornin’ Poets II - Aripile cenusii ale pasarilor pe liniile de inalta tensiune (Brumar, Timisoara 2024). Implicat in proiectele culturale Mornin’ Poets si Poetic Hub, este membru al juriului Festivalului de Poezie Gellu Naum (din 2020). Pregateste de publicare volumul Valea Sapunului si este foarte fericit sa urce pe scena SWORDS, in Control, la inceput de vara.

Petroff (formerly known as Petrutt) este un DJ si producator de muzica electronica, mai cu seama minimal house, deep house si breakbeats. Cu release-uri in format digital sau vinyl la case de discuri precum Cultura Records sau chiar propria casa de discuri Lost Classic Records, si-a cultivat pasiunea pentru muzica de tip ambiental, drone sau IDM in tihna. Acesta va acompania compozitiile lui Andrei Zbirnea performand in Ableton LIVE productii proprii adaptate poeziei.

Miruna Vlada este scriitoare si cercetatoare in studii europene si balcanice. A publicat patru volume de poezii: Poemextrauterine (editura Paralela 45, 2004), Pauza dintre vene (editura Cartea Romaneasca, 2007), Bosnia. Partaj (editura Cartea Romaneasca, 2014) pentru care a primit Premiul cartea de poezie a anului la Gala Premiilor Radio Romania Cultural si, cel mai recent, Prematur (editura Cartier, 2021). Este membra in comitetul director al organizatiei PEN Club Romania si scrie la un roman.

Mina Decu este poeta, fosta profa de filosofie, librareasa, redactoare, marketing managerita si intorcatoare de clatite frantuzesti, actual coordonatoare de activitati nonformale la Aletheea. A scris doua carti, dintre care una foarte noua, Tagliatelle allegro, la Editura Cartier si alta veche de 6 ani, desprindere, la Editura Charmides, cu 6 nominalizari la premii literare, dintre care a luat 4. A tradus vreo 5 carti, printre care si una scrisa de autorul ei preferat, Roberto Bolaño. In prezent, penduleaza intre simplitate si relevanta si incearca sa se imprieteneasca si cu timpul si cu culoarea roz.

Alina Dumitrescu (25 de ani, Timisoara): poet, performer si traducator. S-a format ca poetry performer in cadrul fenomenului artistic Strada Fara Nume, un proiect de spoken word in colaborare cu Tongue Fu. Au urmat performance-uri in cadrul primei editii a Transylvania International Spoken Word Festival, in cadrul expozitiei Individual Compus/ Individual All-Around in parteneriat cu /SAC Bucharest, in cadrul expozitiei-documentar Onesim://NAMEFULL in colaborare cu Centrul de Proiecte Timisoara si in cadrul expozitiei Triaj in colaborare cu Decopertat. In 2023, a co-fondat Comuna 30, alaturi de care a sustinut performance-uri in cadrul mai multor evenimente, precum Launmomentdat in parc, Sit & Read Artbook Fair, Street Delivery Timisoara, Muzeul Apei Timisoara, Youth Summer Fest Timisoara, Gradini Interdimensionale & Cenaclub. In 2022, a realizat impreuna cu Andreea Baban unul dintre posterele finaliste din cadrul proiectului Poster x Poem Young Timisoara.

Cosmin Perta este poet, prozator, eseist, performer si manager cultural. In ultimii 20 de ani a publicat 6 volume de poezie, a facut doua instalatii poetice multimedia, a organizat cateva zeci de evenimente poetice, a tinut ateliere de scriere si a performat in zeci de festivaluri pe patru continente.

Iulian Morar este organizator si curator la evenimente culturale din tara si din strainatate, fondator Liveland, creatorul si protagonistul editiilor Midweek Tapes din Control, avand totodata multe participari muzicale la diverse evenimente de spoken word.

SWORDS - Spoken Word Sessions isi propune sa aduca laolalta poeti, actori, autori si performeri, in spectacole spoken word, completate de muzica si proiectii multimedia. Curatori: Cosmin Perta si Iulian Morar.

Biletele sunt disponibile in numar limitat si pot fi achizitionate in avans, la pretul de 40 de lei (primele 30 de bilete), online prin Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-swords-spoken-word-sessions-s2-e6) si din reteaua partenerilor Eventbook. Ulterior, pretul unui bilet va fi 50 de lei.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/oneday-communication/swords-spoken-word-sessions-andrei-zbarnea-petroff-miruna-vlada-mina-decu-alina-dumitrescu-control-club-9-iunie