Alexandrina lanseaza Flori de Spin - 5 aprilie, Sala Radio

BUCURESTI - 20 martie 2014

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle

Sambata 5 aprilie, la Sala Radio „Mihail Jora” din Bucuresti, Alexandrina lanseaza cel de-al doilea album din cariera, intitulat Flori de Spin . Biletele la concertul de lansare s-au pus in vanzare in reteaua Eventim.

Alexandrina lanseaza Flori de Spin  - 5 aprilie, Sala Radio
 Flori de Spin e o buna bucata din viata mea. Piese noi, piese vechi. Scrise printre triste sau fericite insomnii. Este prima mea experienta in orchestratie muzicala. Flori de spin e feminin si de ascultat in casti. Noaptea, in singuratate. 

Alexandrina

Nascuta in Chisinau, Republica Moldova, intr-o familie de artisti, Alexandrina Hristov a inceput sa cante la pian si sa compuna inca de la varsta de 8 ani. Petrecand mult timp in atelierul tatalui sau (un pictor cunoscut in Republica Moldova), Alexandrina s-a apropiat de artele plastice, urmand Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice din Chisinau - in toata activitatea ei ulterioara, muzica si pictura au ramas strans legate. In urma aparitiei in filmul lui Paul Cuzuioc, Trois femmes de Moldavie, al carui soundtrack contine si piese proprii, Alexandrina a atras atentia publicului romanesc, mutandu-se in Bucuresti in 2007, unde si-a inceput activitatea concertistica.

Inca de la inceput, vocea sensibila si inconfundabila, stilul situat la confluenta genurilor si versurile incarcate de ludism, de imagini plastice, metafore si referinte culturale au impus-o pe Alexandrina pe scena bucuresteana. Primul album, Om de lut, aparut in 2009 si continand hituri ca Printre Flori, Noi doi, Roule le taxi sau Maria (de leagan), a fost primit fantastic atat de catre publicul larg cat si de media, Alexandrina fiind invitata in emisiuni la TVR, ProTV si Antena 1, dar si la evenimente importante precum Festivalul de Jazz de la Garana sau TIFF.

Cum Alexandrina canta in limbile romana, franceza si rusa, faima ei a depasit hotarele tarii, fiind invitata in concerte la Paris, Nantes, Londra, Moscova si Sankt Petersburg. De asemenea, complexa personalitate artistica a Alexandrinei a atras materiale ample in presa, cele mai recente fiind aparitia pe coperta primului numar al revistei All Hollow si un lung interviu in numarul din septembrie 2013 al revistei The One.

Deschiderea catre genuri muzicale diverse a facut ca piesele Alexandrinei sa fie remixate de artisti de pe scena electronica locala, precum Silent Strike, Matze, Dan Handrabur sau Secuem.

Asteptat de fani timp de aproape 5 ani, noul material discografic, Flori de Spin, este un punct de cotitura in muzica Alexandrinei. Fiind un album produs 100% de ea, compozitiilor si versurilor proprii li se adauga orchestratia originala, updatata la sonoritatile contemporane. Pe langa cele patru single-uri aparute deja: Orasul Umbre, Pijamale reci, Flori de spin si Spre sud, albumul contine atat piese mai vechi, cunoscute de public din concerte, precum Avionul de aur, Te simt, Cea mai frumoasa parte din lume, cat si piese noi.

Flori de Spin e o buna bucata din viata mea. Piese noi, piese vechi. Scrise printre triste sau fericite insomnii. Este prima mea experienta in orchestratie muzicala. Flori de spin e feminin si de ascultat in casti. Noaptea, in singuratate”, a marturisit Alexandrina, la Radio Guerrilla.

Noul album Alexandrina – Flori de Spin va fi disponibil in format digital, pe pagina de Bandcamp a artistei, si in format fizic (CD) la evenimentul de lansare.

In concertul de lansare, alaturi de Alexandrina vor urca pe scena: Petre Ionutescu, Gabriel Almasi, Alexei Turcan, Mihai Moldoveanu, Sergiu Catana si Muse Quartet. Partea vizuala a spectacolului va fi asigurata de Cote.

Trei categorii de bilete, cu preturi incepand de la 60 de lei, au fost puse in vanzare in reteaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Cartureşti & Humanitas şi online pe www.eventim.ro.

Event Facebook: http://www.facebook.com/events/533442106775680

Album teaser: http://soundcloud.com/alexandrinahristov/flori-de-spin-album-preview

Video : Orasul Umbre http://www.youtube.com/watch?v=-TKTg0fnCSU

Pijamele reci http://www.youtube.com/watch?v=PktAOXgIahE

Guerrilive: http://www.youtube.com/watch?v=AuMq0IWFNiw

http://www.youtube.com/watch?v=Wz-G3rRB_pQ

Web: www.alexandrina.ro

Facebook: http://www.facebook.com/alexandrinamusic

Bandcamp: http://alexandrina.bandcamp.com

YouTube: http://www.youtube.com/user/AlexandrinaOfficial

Despre OneDay

OneDay este o initiativa de extindere a circuitului muzical din Romania, un proiect independent de promovare a artistilor locali si internationali de pe scena indie.

Portofoliu de evenimente: http://oneday.ro/live/

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/oneday/alexandrina-lanseaza-flori-de-spin-5-aprilie-sala-radio