Austra, concert in premiera la Bucuresti

BUCURESTI - 25 mai 2015

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle

Formatia electro-pop canadiana Austra va concerta, in premiera la Bucuresti, joi, 18 iunie, la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4). Biletele s-au pus in vânzare prin Eventbook.ro.

Austra, concert in premiera la Bucuresti

Infiintata in 2009, la Toronto, Austra inseamna Katie Stelmanis (voce, clape), Maya Postepski (tobe) si Dorian Wolf (chitara bas). Trupa s-a impus pe scena muzicala internationala odata cu lansarea albumului de debut, Feel It Break (Paper Bag Records/Domino, 2011), nominalizat la Polaris Music Prize si Juno Awards si desemnat cel mai bun album al anului de catre Toronto Star si New York Magazine.

Combinatia inedita de muzica electronica si timbrul deosebit al solistei Katie Stelmanis, o artista de origina letona, cu background in muzica clasica si de opera, a fost comparata de critici cu sound-ul lui Kate Bush, Cocteau Twins, Fever Ray sau Depeche Mode.

De atunci, Austra si-au confirmat statutul prin numeroase aparitii live si prin lansarea unui nou album de studio, Olympia (2013), precum si a EP-ului Habitat (2014). Compus de Stelmanis in colaborare cu membrii trupei sale de turneu, Olympia este un disc pop cu influente eclectice, de la muzica sud-americana cu instrumente de suflat, la muzica traditionala din Est, curentul industrial al anilor '80 si Chicago house.

Pentru ca nu isi gasea locul pe cele doua albume, single-ul Habitat a fost lansat, anul trecut, sub forma unui EP, alaturi de trei piese noi, instrumentale. „Habitat este o piesa mai veche, am asteptat trei ani sa o lansam. E un experiment muzical electronic euro-style, produs cu drag de mine, Maya si Dorian”, spune Katie Stelmanis. „Desi pe internet circulau mai multe versiuni live ale acestei piese, am vrut neaparat sa o lansam ca material discografic de sine-statator.”

In prezent, Austra se afla intr-un turneu european de amploare, ce va include si Bucurestiul, si au anuntat ca lucreaza la un nou album.

http://www.austramusic.com/

Austra – Habitat (video): http://www.youtube.com/watch?v=3FgXIjWFTks

Habitat is up there with the Canadian electronic trio's catchiest tunes to date, as Katie Stelmanis' voice takes on a more soulful tone than usual on a cascade of sticky hooks - Rolling Stone

Habitat EP can be defined as a little labour of love - The 405

One of the band's most overt dance tracks, with clear elements of trance and house - Drowned in Sound

Concertul Austra la Bucuresti este organizat de Control Club si OneDay Live . Facebook event: http://www.facebook.com/events/1604214549855562

Parteneri: TANANANA, Carturesti, A&A Records.

Biletele la concertul Austra din Control Club pot fi achizitionate in avans, la pretul de 60 lei, online prin Eventbook.ro (http://eventbook.ro/event/ concert -austra-control-bilete) si de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4).

Despre OneDay

OneDay este o initiativa de extindere a circuitului muzical din Romania, un proiect independent de promovare a artistilor locali si internationali de pe scena indie.

Portofoliu de evenimente: http://oneday.ro/live/