Concert eveniment la Bucuresti: Teho Teardo & Blixa Bargeld, live la Control Club

BUCURESTI - 13 februarie 2014

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle

Joi, 20 martie, clubul Control din Bucuresti are onoarea sa gazduiasca, in premiera in Romania, doi artisti de exceptie, intr-un show live deosebit: cunoscutul muzician italian Teho Teardo va concerta alaturi de legendarul Blixa Bargeld , liderul influentei trupe germane Einstürzende Neubauten si chitarist pentru o lunga perioada in Nick Cave & The Bad Seeds . Concertul face parte din turneul de promovare a albumului Still Smiling (2013), rezultatul ineditei colaborari dintre cei doi artisti. Biletele s-au pus in vanzare prin Easytickets.ro.

Concert eveniment la Bucuresti: Teho Teardo & Blixa Bargeld, live la Control Club
 Blixa Bargeld's collaboration with Italian composer Teho Teardo finds him in fine fettle on a group of typically sardonic songs set to unusual string and electronic arrangements performed with The Balanescu Quartet. 

The Independent

Teho Teardo si Blixa Bargeld s-au intalnit in 2009, cand au colaborat la realizarea piesei de teatru Ingiuria. La scurt timp, au scris impreuna piesa A Quiet Life, pentru soundtrack-ul filmului cu acelasi nume. Aceasta compozitie a dat startul unui proces creativ de doi ani, din care a rezultat LP-ul Still Smiling, un album care experimenteaza in jurul fuziunii dintre instrumentele clasice cu corzi: violoncel, vioara, chitara, si cele electronice.

Pe album sunt 12 piese, inclusiv o versiune noua a melodiei A Quiet Life si un cover dupa Alone With The Moon a celor de la The Tiger Lillies. La realizarea albumului au colaborat, printre altii, The Balanescu Quartet si violoncelista Martina Bertoni. Versurile sunt in engleza, italiana si germana, iar stilul arata o latura mai putin cunoscuta a lui Blixa Bargeld - mai calda si mai intima in comparatie cu prestatia sa din Einstürzende Neubauten.

http://tehoteardo.com/ http://blixa-bargeld.com/

A trans-Alpine alliance of the highest order, (...) Still Smiling is a playful, intelligent album, a series of personal and observational sketches of a disquieting world. - The Quietus

Blixa Bargeld's collaboration with Italian composer Teho Teardo finds him in fine fettle on a group of typically sardonic songs set to unusual string and electronic arrangements performed with The Balanescu Quartet. - The Independent

Teho Teardo & Blixa Bargeld – Mi Scusi (video): http://www.youtube.com/watch?v=nXzcBpIGKas

Teho Teardo & Blixa Bargeld – What If (video) : http://www.youtube.com/watch?v=RV9opcVjJFM

Concertul Teho Teardo & Blixa Bargeld de la Bucuresti este organizat de Control Club in colaborare cu OneDay.

Biletele sunt in numar limitat (400) si pot fi achizitionate in avans, la pretul de 80 de lei, online pe Easytickets.ro: http://www.easytickets.ro/#/events/details/id/26 sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr.4). La acest eveniment, fumatul in sala va fi interzis.

Pentru mai multe detalii privind ora de incepere si modalitatile de acces, urmariti pagina de Facebook a evenimentului: http://www.facebook.com/events/184456045098192

Despre OneDay

OneDay este o initiativa de extindere a circuitului muzical din Romania, un proiect independent de promovare a artistilor locali si internationali de pe scena indie.

Portofoliu de evenimente: http://oneday.ro/live/

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/oneday/concert-eveniment-la-bucuresti-teho-teardo-blixa-bargeld-live-la-control-club