East India Youth, in concert la Bucuresti

BUCURESTI - 30 septembrie 2015

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Monden / Lifestyle, ONG

Artistul britanic East India Youth , cunoscut pentru crossover-ul indie electronic, va concerta in premiera la Bucuresti, joi, 8 octombrie, la Control Club , in cadrul turneului european de promovare a celui mai recent album, Culture of Volume .

In deschidere: Hot Casandra. Biletele sunt disponibile online, prin Eventbook.ro, și la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4).

East India Youth, in concert la Bucuresti
 Experimental pop with a very basic appeal. 

The Guardian

Sub pseudonimul East India Youth se ascunde artistul si producatorul William Doyle, al carui album de debut, Total Strife Forever, a fost nominalizat, anul trecut, la prestigiosul Barclaycard Mercury Music Prize. Numele proiectului vine de la East India Docks, cartier londonez in care Doyle locuia cand a fost inspirat sa renunte la trupa de indie rock zgomotos in care activa si sa se apuce sa compuna muzica electronica si bedroom pop.

Cu influente variind de la Krautrock, ambient, David Bowie (in perioada berlineza) si pana la scena dance londoneza, Pet Shop Boys si Brian Eno, sound-ul East India Youth a cucerit criticii si publicul deopotriva, fiind considerat cel mai reusit proiect crossover al anului 2014.

Lansat anul acesta de XL Recordings, Culture of Volume, al doilea album semnat East India Youth, exploreaza noi teritorii sonore electro pop si vine sa dovedeasca din nou extraordinara abilitate a lui Doyle de a transforma idei extravagante intr-o suita coerenta de muzica pop accesibila.

„Cultura volumului a distrus muzica pop”, explica The Quietus in recenzia noului album East India Youth, incercand sa rezume efectul catastrofal al industriei producatoare de hit-uri si al canalelor media ce le promoveaza. In peisajul sterp al culturii digitale actuale, albumul Culture of Volume este o incercare de a ne regasi si de a face fata furtunilor existentei contemporane.

Culture of Volume continues the arty electronic experimentation while at the same time broadening out into poppier terrain. Impressive and increasingly accessible, this is the sound of a major talent developing. – Q Magazine

Experimental pop with a very basic appeal – The Guardian

William Doyle raises the volume but preserves the charm on album number two. - MOJO

East India Youth – live performance: https://www.youtube.com/watch?v=pNEnaH-UazU

East India Youth videos:

Beaming White: https://www.youtube.com/watch?v=unAWRRdB538

Carousel: https://www.youtube.com/watch?v=BW3NFKJj5ts

Biletele la concertul East India Youth din Control Club se pot achizitiona in avans, la pretul de 25 de lei, online, prin Eventbook.ro (http://eventbook.ro/event/bilete- concert -east-india-youth-club-control) sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4), Libraria Engleza Anthony Frost (Calea Victoriei, nr. 45) sau Libraria Franceza Kyralina (Str. George Enescu, nr. 8).

Concertul East India Youth la Bucuresti este organizat de Control Club si OneDay Live . Parteneri: Tananana, Mixtopia, Deezer.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1609344642669057

Despre OneDay

OneDay este o initiativa de extindere a circuitului muzical din Romania, un proiect independent de promovare a artistilor locali si internationali de pe scena indie.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/oneday/east-india-youth-in-concert-la-bucuresti