FM Belfast si Casetofoane canta sambata la Control Club

BUCURESTI - 25 aprilie 2013

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle

Live site

Sambata, 27 aprilie, dupa ora 22, muzica pop islandeza cucereste Bucurestiul: FM Belfast (electro-pop, Morr Music) concerteaza la Control Club – Sala Berlin (Constantin Mille, 4). In deschidere, eroii locali Casetofoane (Local Records).

FM Belfast si Casetofoane canta sambata la Control Club

FM Belfast a luat fiinta in 2005, la initiativa cuplului Árni si Lóa din Reykjavik, ce doreau sa inregistreze un cantec de Craciun – cadou pentru prietenii lor. In scurt timp insa, proiectul muzical a luat amploare, dupa cooptarea lui Örvar Þóreyjarson Smárason de la múm si cucerirea scenei locale, ce a culminat cu aparitii de rasunet la prestigiosul festival Iceland Airwaves. In 2008, trupa lanseaza primul album, How To Make Friends, foarte bine primit de public si critici deopotriva.

 

In 2010, FM Belfast au concertat la peste 50 de festivaluri muzicale din Europa, consolidandu-si notorietatea in lumea intreaga datorita multi-premiatului documentar Backyard, despre scena muzicala islandeza. In prezent, trupa promoveaza cel de-al doilea album, I Don't Want To Sleep (Morr Music), cucerind publicul cu un amestec electro-pop melodios dar energic, puternic influentat de muzica anilor '80.

 

http://fmbelfast.com/

Facebook: http://www.facebook.com/fmbelfast

 

FM Belfast la Iceland Airwaves: http://vimeo.com/33964691


Everybody has a good time at a FM Belfast concert , pure musical enjoyment - Iceland Airwaves

Icelandic synth pop with tongue merrily in cheek... a frothy pleasure – Q Magazine

Lo-fi kitschy wonderment – Mixmag

 

Trimisi din viitor pentru a salva lumea de la o posibila tragedie cvasi-cosmica, duo-ul Casetofoane, aterizat in 2013, dupa o defectiune a Discobolului Temporal 5000, se vede nevoit sa se acomodeze cu aceste timpuri. Folosind beat-uri electronice si instrumente spatiale pentru a mesmeriza audienta, dar si ca mijloc de comunicare cu posteritatea intergalactica, cei doi devianti lucreaza pe ascuns pentru a salva muzica de superficial, si in același timp hipnotizeaza populatia acestor vremuri cu ritmuri retro, extrase direct din masina timpului.

 

Primul release Casetofoane, intitulat Electromagnetic, este disponibil via Local Records.

 

Bandcamp: http://casetofoane.bandcamp.com

Facebook: http://www.facebook.com/casetofoane

 

Biletele la concertul FM Belfast si Casetofoane vor costa 20 de lei si vor fi disponibile in seara evenimentului, la intrare. Pentru mai multe detalii, urmariti pagina de Facebook a evenimentului: http://www.facebook.com/events/420100448058120

 

Seria de concerte Icelandic Pop @ Control va continua vineri, 10 mai, cu Retro Stefson (alternative pop, Vertigo Records). Pentru mai multe detalii, urmariti pagina de Facebook a evenimentului: http://www.facebook.com/events/350896191681957

 

Concertele Icelandic Pop @Control: FM Belfast (27 aprilie) si Retro Stefson (10 mai) sunt organizate de Control Club si OneDay Live . Parteneri: Radio Guerrilla, Music Channel, Mixtopia.ro, Sapte Seri, All Hollow, BeWhere, Zile si nopti, VICE, Cooperativa Urbana, Hipmag.ro, Hypestreet.ro, iConcert.ro, IQads, Sub25.ro, Metropotam, Orasul Meu, Urban.ro, Tilllate.com.

 

OneDay Live : http://oneday.ro/live/ http://www.facebook.com/OneDayLive

Control Club: http://www.control-club.ro/ http://www.facebook.com/clubcontrol

Despre OneDay

OneDay este o initiativa de extindere a circuitului muzical din Romania, un proiect independent de promovare a artistilor locali si internationali de pe scena indie.

Portofoliu de evenimente: http://oneday.ro/live/