Perfume Genius, live la Bucuresti!

BUCURESTI - 20 mai 2015

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle

Nonconformistul artist american Perfume Genius va concerta, in premiera la Bucuresti, joi, 4 iunie, la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4), in cadrul turneului european de promovare a celui mai recent album, Too Bright. Biletele s-au pus in vanzare prin Eventbook.ro.

Perfume Genius, live la Bucuresti!

Sub pseudonimul Perfume Genius se ascunde fragilul, melancolicul dar si excentricul artist Mike Hadreas, originar din Seattle. Prezent pe scena muzicala din 2008, Hadreas are la activ trei albume de studio si numeroase apariții live ce i-au consacrat imaginea androgina si sonoritațile indie-pop, lo-fi, cu accente glam-rock si post-punk.

Cu cel mai recent material discografic, Too Bright (2014, Matador), produs in colaborare cu Adrian Utley (Portishead), Perfume Genius atrage admirația publicului si criticilor deopotriva: desemnat Best New Music de catre Pitchfork, albumul face trecerea de la baladele cantate la pian, adevarate confesiuni lirice, la creații mai ritmate, mai puternice si mai extrovertite, transformare ce aduce cu sine maturitatea artistica.

Too Bright este o curajoasa si donquijotesca explorare a ceea ce Hadreas numeste „o inversunare interioara, ce creste in mine inca de la varsta de zece ani si care acum a inceput sa se reverse”. Schimbarea s-a facut simțita si in procesul de creație, cand artistul s-a hotarat sa scrie asa cum simte, natural, 100% visceral si necenzurat, fara sa mai țina cont de regulile impuse de muzica pop actuala. „O admir pe PJ Harvey, cat de puternica si raw este muzica ei, asa ca m-am intrebat daca pot face si eu acelasi lucru”, spune Mike Hadreas.

Rezultatul este un album surprinzator si indrazneț, ce a fost comparat cu The Dreaming al lui Kate Bush, un disc aflat la granița dintre muzica pop si cea experimentala. In studio, Hadreas a colaborat cu legendarul tobosar John Parish (PJ Harvey), cu inovatorul producator Adrian Utley (Portishead), dar si cu muzicienii Alan Wyffels si Hervé Bécart, ce il insoțesc de obicei in turneu. „In timpul inregistrarilor, am simțit cum in mine se trezeste o forța latenta, amenințatoare, de neoprit. Too Bright este expresia acestei forțe”, spune Mike Hadreas alias Perfume Genius.

http://perfumegenius.net/

Perfume Genius – Queen (video): http://www.youtube.com/watch?v=Z7OSSUwPVM4

Hypnotic and nonconformist - The Guardian

A transformative leap – New York Times

Mike Hadreas takes his tortured confessionals closer to the dancefloor – NME

Confirms the arrival of a major artist – Independent on Sunday

Too Bright is, by far, Hadreas' most extroverted album to date, a record about shattering illusions, defiantly looking away when you feel like it, and boldly staring back at those who hate you. It's also about personalizing your experience, and rejecting the clichés placed on it by outsiders - Pitchfork

Concertul Perfume Genius de la Bucuresti este organizat de Control Club si OneDay Live . Facebook event: http://www.facebook.com/events/1436839993277699

Parteneri: TANANANA, Carturesti, A&A Records.

Biletele la concertul Perfume Genius din Control Club pot fi achiziționate in avans, la prețul de 50 lei, online prin Eventbook.ro (http://eventbook.ro/event/ concert -perfume-genius-club-control-bilete) si de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4).

Next on OneDay Live: Austra live la Bucuresti, Control Club, 18 iunie. Facebook event: http://www.facebook.com/events/1604214549855562

Despre OneDay

OneDay este o initiativa de extindere a circuitului muzical din Romania, un proiect independent de promovare a artistilor locali si internationali de pe scena indie.

Portofoliu de evenimente: http://oneday.ro/live/