Tosa Inu, noul single Fierbinteanu: un cantec de razboi, un manifest estetic

BUCURESTI - 12 august 2015

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle

Duo-ul electro / experimental pop bucurestean Fierbinteanu a lansat " Tosa Inu ", noul single insotit de videoclip , "un cantec de razboi", cum il descriu artistii. Videoclipul imbina elemente de animatie cu filmari lo-fi si este un manifest estetic ce marcheaza inceputul unei noi etape pentru formatie.

Tosa Inu, noul single Fierbinteanu: un cantec de razboi, un manifest estetic
 E genul de videoclip conceptual, cu piese fotorealiste ce se aranjeaza si reconfigureaza intr-un peisaj distopic in care-au mai ramas doar televizoare, fluturi (brrr!), piersici, fotolii si ursi. Practic, e o halucinatie delicioasa si o vedere de pe un litoral dintr-un viitor alternativ, un 1984 al viitorului, fructat si plin de senzatii intortocheate. 

Stereo Beasts

Melodia este compusa si produsa de Gabriela si Cristian Fierbinteanu, fiind inclusa, intr-o forma initiala, mai simpla, pe compilatia de muzica electronica Soundsphere 7, in aprilie 2015. Varianta prezentata in videoclip a fost finalizata in luna iulie a acestui an.

"Tosa Inu este un cantec de razboi, mesajul de iubire catre lume. Eu sunt alternativul din grupurile de alternativi, indie-ul din grupurile de indie, narcisistul rational: eu detin adevarul si lumea trebuie sa se schimbe ca sa inteleaga. Pana atunci, promovez, din convingere, iubirea si entertainment-ul, asa cum se observa, sper, din melodie si din clip", afirma Cristian Fierbinteanu.

Gabriela Fierbinteanu explica titlul melodiei: "Tosa Inu este un caine japonez creat pentru lupta. Este iubitor, dar odata enervat sfasie fara avertisment si nu se mai retrage pana la victorie. Chiar si mie imi este greu sa anihilez cu privirea un Tosa Inu".

Despre textul melodiei, cei doi precizeaza: "Suna ca un mesaj al unui prizonier de razboi catre persoana iubita. Din acest motiv spunem ca este un cantec de razboi. Dar trebuie subliniat ca atitudinea nu este o deznadejde previzibila, ci o imbinare de revolta si speranta".

Legat de noua etapa in evolutia formatiei, cei doi membri pregatesc, pentru aceasta toamna, un spectacol nou, mai complex, conceptual, care include, pe langa muzica, elemente vizuale si de performance.

"E genul de videoclip conceptual, cu piese fotorealiste ce se aranjeaza si reconfigureaza intr-un peisaj distopic in care-au mai ramas doar televizoare, fluturi (brrr!), piersici, fotolii si ursi. Practic, e o halucinatie delicioasa si o vedere de pe un litoral dintr-un viitor alternativ, un 1984 al viitorului, fructat si plin de senzatii intortocheate", - Stereobeasts.com, despre "Tosa Inu".

"Una dintre cele mai excentrice creaturi ale muzicii independente fabricate in Romania" - Dilema Veche, despre Fierbinteanu.

Fierbinteanu este un duo electro/ experimental pop din Bucuresti, format din Gabriela (voce) si Cristian (computer, bas, voce). In 2012, cei doi au castigat concursul de remixuri Antonin Dvorak, organizat de Centrul Ceh, cantand ulterior la Konzerthaus Berlin si la Praga. Trupa a lansat independent un maxi-single, "Love Goes Round In Circles" (2011) si un dublu-CD, "The Beauty Of Music" (2012). Au urmat albumele "Silence As Beauty" (2013) si "Massive Exposure" (2014), lansate la Local Records. Toate acestea sunt disponibile la http://fierbinteanu.bandcamp.com/.

Cristian Fierbinteanu face parte, impreuna cu Alex Bala, din duo-ul electronic Plurabelle, care a lansat LP-ul "Phantom Pyramid", in 2014, la labelul francez Stellar Kinematics si, independent, EP-ul Arsenal, in mai 2015.

Videoclipul "Tosa Inu" este disponibil pe YouTube: http://youtu.be/va4nlcDmBNU si Vimeo: https://vimeo.com/135844275.

Mai multe informatii se gasesc la http://www.facebook.com/fierbinteanumusic, precum si pe site-ul www.fierbinteanu.com.

Despre OneDay

OneDay este o initiativa de extindere a circuitului muzical din Romania, un proiect independent de promovare a artistilor locali si internationali de pe scena indie.

Portofoliu de evenimente: http://oneday.ro/live/