Șacalul din România are dușmani în presă

Sibiu - 26 decembrie 2011

Comunicat tip General in Media / Publicitate

În ultimii ani "șacalul" este folosit tot mai des în diferite comunicate de presă și știri senzaționale, de la infractori și până la justificarea unor măsuri politice. Acest uz, aduce prejudicii imaginii șacalului și studiului biodiversității în ecosistemele specifice acestuia. În momentul de față, factorii ecologici ce determină expansiunea speciei nu sunt în totalitate cunoscuți.

Sacal auriu in Romania Foto: Miha KROFEL

Sacal auriu in Romania Foto: Miha KROFEL

Șacalul auriu , un omnivor de medie mărime este specie de interes comunitar a cărei prelevare din natură face obiectul măsurilor de management, conform OG 57/2007.  În emisiunea de știri a ProTV din data de 18 decembrie 2011 șacalul a suferit un nou atac mediatic. Expresiile "ciobanii sunt îngroziți", "șacalii sunt mai rău decât lupii", "carnivor sălbatic de temut" aduc prejudicii acestui mamifer înainte de a se cunoaște cu adevărat rolul său ecologic și adevăratul comportament de hrănire.     

Despre ORGANIZATIA CRISPUS

Organizatia neguvernamentala de tineret Crispus a fost fondata pe 4 ianuarie 1999 de 24 de tineri cu interese diverse in cultura, educatie, informare, ecologie, sport, turism si activitati sociale.