Colaborare pentru cercetarea sacalului auriu in relatie cu biodiversitatea si activitatea umana

BUCURESTI - 15 iunie 2012

Comunicat tip General in Media / Publicitate, ONG, Stiinta / Cercetare

ONG Crispus Sibiu, RNP ROMSILVA , Muzeul "Grigore Antipa ", Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii si Facultatea de Stiinte de la Universitatea Lucian Blaga Sibiu se afla printre membrii JET-F, un grup de organisme ce sustin si desfasoara actiuni de cercetare in sistemele ecologice specifice sacalului.

Sacal auriu in Delta Dunarii, actiunea Anubis 2011 de monitorizare si studii preliminare. Foto Miha KROFEL

Sacal auriu in Delta Dunarii, actiunea Anubis 2011 de monitorizare si studii preliminare. Foto Miha KROFEL

Sectia de ecologie a ONG Crispus Sibiu si Wild Bulgaria NGO vor semna saptamana viitoare la Elkhovo in Bulgaria, parteneriatul de colaborare pentru studiul sacalului auriu in arii naturale din Europa Centrala si de SE.

Actiunea face parte din cadrul stagiului de vara organizat de Crispus Sibiu in perioada 16-24 iunie 2012.  Observatiile se fac in zonele de interes din Delta Dunarii, Dobrogea, in judetul Calarasi, judetul Yambol din Bulgaria si provincia Nestos din Grecia.

Tot in aceasta perioada membri din ONG Crispus viziteaza RNP Romsilva, Muzeul Antipa, ARBDD pentru stabilirea de prioritati si de identificare a obiectivelor comune de studiu impreuna cu Ing Petre Gargarea, Dr Biol Dumitru Murariu si Ing Dr Grigore Baboianu. In Bulgaria echipa va lucra cu ecologul Giorgos Giannatos, specialist in fauna salbatica si promotorul actiunilor de monitorizare acustica la specia de sacal auriu, ce a ajutat si a participat la stagiile de lucru din ultimii 2 ani iar in data de 22 iunie va avea loc intalnirea cu Prof Dr Nikolai Spassov, la Muzeul de Istorie Naturala din Sofia.

ONG Crispus Sibiu si Wild Bulgaria NGO vor propune impreuna proiectul "Jackal´s Ecology Research" de studiu biodiversitatii si activitatii umane in relatia cu sacalul auriu si de dinamica a populatiilor pe o perioada de 4 ani.

Pentru mai bune rezultate si realizarea scopului proiectului de alcatuire a unui plan de management durabil in ecosistemele specifice sacalului auriu, ONG Crispus a initiat un grup international de lucru "Jackal´s Ecology Task Force" JET-F la care au fost invitate 15 organisme si institutii: ONG Crispus Sibiu, Wild Bulgaria NGO, RNP Romsilva, Muzeul "Grigore Antipa", ARBDD, Facultatea de Stiinte Univ "Lucian Blaga" Sibiu, Muzeul de Istorie Naturala din Udine Italia, Muzeul de Istorie Naturala Sofia Bulgaria, Facultatea de Biologie Belgrad Serbia, ONG BIOM Croatia, Dinaricum Society Slovenia, Biosphere Society Atena, Institute of Wildlife Conservation Godollo Ungaria, Muzeul de Istorie Naturala Viena Austria si Laboratorul de Ecologie Aplicata din cadrul Universitatii Bohemia de Sud Cehia.

Despre ORGANIZATIA CRISPUS

Organizatia neguvernamentala de tineret Crispus a fost fondata pe 4 ianuarie 1999 de 24 de tineri cu interese diverse in cultura, educatie, informare, ecologie, sport, turism si activitati sociale.