România prezentă la târgul internațional de mobilă «imm cologne» din Germania

BUCURESTI - 21 ianuarie 2020

Comunicat tip General in Afaceri, Industrie, Monden / Lifestyle

Live site

România a participat la cel mai important târg internațional de mobilier din lume desfășurat în perioada 13 – 19 ianuarie 2020 în Germania, la Köln. Fiind o prezență constantă la ”imm cologne”, țara noastră a fost reprezentată anul acesta de 23 de companii românești care și-au expus produsele și colecțiile în cadrul pavilionului național Romanian furniture – Style, Comfort, Durability. Firmele românești și-au prezentat noutățile în hala 5.1, pe o suprafață totală de 1.401,00 mp, din care 976,04 mp au fost cu finanțare de la bugetul statului, iar restul de 424,97 mp, cu finanțare proprie. Târgul internațional ”imm cologne 2020” a fost aprobat în cadrul programului de promovare a exporturilor pentru anul 2020.

Participare Romania la IMM Köln

Participare Romania la IMM Köln

Firmele selectate să participe la târgul ”imm cologne 2020” au fost: AMIK WOODEN TOYS, AMPLUSPM, BODMOB IMPEX, DESIGN FOR LIFE, ECOMATRIX, ELVILA S.A., ENTOURAGE FURNITURE, FAMOS, GELADI, Întreprindere Individuală Tiberiu Marius Forestier, KA&MA TRADING cu brandul Best Sleep, LAITZA NORD, LEMN PROD EX COM cu brandul XO Interiors, LOGHINMOB, MOBEX&COMPANY, MOBILADALIN, MONTANA CAMPENI, PURE HOME COLLECTIONS, REBRAS PRODIMPEX, SARMEXIN, SAVINI DUE, SESSIO EU și WOODGRAD. În plus, firmele PURE HOME COLLECTIONS, KA & MA TRADING și GELADI au expus în pavilioane specializate (hala 10.1 - Home Scenes, respectiv hala 9 – Home Sleep, destinate saltelelor și produselor pentru dormit).

În cadrul evenimentului ”imm cologne” au fost prezentate tendințele ce vor influența piața de mobilier și decorațiuni interioare în anul 2020. Colecțiile propuse de firmele românești în cadrul târgului au fost variate, remarcându-se atât prin stilul clasic, cât și pe linia modernă, solicitată de piață, tapițate sau din lemn masiv, în special din stejar și rășinoase. Cu finisaje deosebite, pe diverse culori și modele, brand-urile românești au expus o gamă largă de produse pentru camere de zi, dormitoare și camere de baie, constând în canapele, fotolii, mese, scaune, bănci, vitrine, diverse accesorii, saltele de pat, piese de design și jucării.  

Participarea anuală a României la acest eveniment are efecte benefice asupra exporturilor de mobilă în Germania. De remarcat este că Germania se află pe primul loc în exporturile de mobilă ale României și înregistrează creșteri semnificative în fiecare an. Valoarea exportului a ajuns în anul 2018 la peste 417 mil. de Euro, cu 3,6% mai mult decât în anul 2017. Pentru anul 2020, se preconizează o creștere de peste 3% față de 2019.  

Participarea României la ”imm cologne” a fost organizată de către Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, în colaborare cu Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România.