Pompe de caldura apa-apa pentru case la tara: Cum le alegem?

Oradea - 11 septembrie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Industrie

Pompele de caldura apa-apa sunt o solutie viabila pentru cei care locuiesc la tara, intrucat incurajeaza un consum redus de energie si un volum semnificativ de ACM (apa calda menajera). Dincolo de aspectul financiar, pe care functionarea acestora il sustine pe deplin, pompele de caldura apa-apa sunt apreciate pentru impactul minor asupra mediului, promovand energia green, compatibila cu obiectivele de conservare ale unui mediu verde si curat.

Pompe de caldura apa apa

Pompe de caldura apa apa

Producatori si distribuitori ai acestor pompe de caldura vorbesc adesea despre o directionare pregnanta a lor in zona rurala, unde exista o concentratie mare de locuitori / imobil. Este motivul pentru care noile modele de pompe de caldura din galeria Clima Center sunt investite cu functionalitati adaptate climatelor din zonele rurale, asigurand o functionare optima la temperaturi joase – ca urmare a influentelor de munte, deal etc.

Pompele de caldura apa-apa extrag energie din apele subterane

O resursa nelimitata de energie sta la dispozitia pompelor de caldura apa-apa, ceea ce le face o optiune viabila, economica si durabila pentru locuitorii din zona rurala. Pompele de caldura apa-apa de la Clima Center folosesc apa subterana ca sursa de caldura pe tot parcursul anului, singura conditie fiind ca apa prelevata din put sa fie disponibila intr-o calitate si cantitate suficienta.

Pentru a va asigura ca alegeti cel mai bun model de pompa de caldura apa-apa, potrivit nevoilor dumneavoastra, dar si arealului in care vor functiona, trebuie sa tineti cont de:

Performanta consecventa de la -10C

Pompele de caldura apa-apa distribuite de Clima Center au fost proiectate special pentru conditiile din Romania si continua sa functioneze eficient la temperaturi ce pornesc de la -10C. Atunci cand temperatura ambianta scade sub 6C, pompele de caldura de la Clima Center initiaza automat un ciclu de gheata atunci cand este necesar, indepartand orice gheata de pe bobine.

Acest lucru inseamna ca veti continua sa va bucurati de apa calda pe tot parcursul anului, indiferent unde va aflati sau de modul in care fluctueaza temperaturile de la exterior. Performantele pompei de caldura sunt cu atat mai importante in contextul unei destinatii rurale, tinand cont de influentele climatice de relief. 

Cele mai mici costuri de functionare

Datorita eficientei energetice ridicate, pompele de caldura apa-apa au un cost de operare extrem de scazut si sunt ideale pentru aplicatii precum incalzirea piscinei, incalzirea in pardoseala si sistemele de apa calda menajera. De obicei, pentru fiecare 2kW de intrare electrica primiti 10kW de caldura, ceea ce inseamna costuri reduse de consum.

Desi investitia initiala intr-o astfel de pompa de caldura poate fi mai mare decat unele solutii alternative de incalzire, economiile pe termen lung in consumul de energie sunt mult mai mari, mai ales cand spatiul locativ de mari dimensiuni pretinde un volum mare de ACM pe durata intregului an, atat la interior, cat si la exterior.

Eficienta pompei de caldura apa-apa

Oriunde este necesar un sistem de eficienta maxima pentru racire si incalzire, pompele de caldura apa-apa de la Clima Center sunt solutia perfecta. Intrucat chiar si in zilele cele mai reci temperatura apei freatice este constanta in jurul valorii de 10 ° C, generarea caldurii nu trebuie sa compenseze fluctuatiile climatice.

Acest lucru inseamna ca beneficiati intotdeauna de un ambient confortabil si cald in timpul iernii - iar racirea pasiva cu un consum redus de energie este intotdeauna posibila vara. Alternativele disponibile in webshop-ul Clima Center sunt cuprinse intre 7 – 22 kW, iar preturile aferente sunt cuprinse intre 15990.00 Lei – 22990.00 Lei.

Calitatea mecanismului garantata de producator

Cele mai noi pompe de caldura apa-apa au incorporat un schimbator de caldura inovator in spirala realizat din otel inoxidabil fara coroziune. Astfel, acestea devin extrem de robuste, ceea ce inseamna ca pot fi utilizate practic independent de calitatea apei. Tehnologia din spatele acestui tip de pompe de caldura devine, astfel, un criteriu deosebit de important.

De pilda, pompele de caldura apa-apa sunt proiectate cu mecanisme certificate, din materiale de cea mai buna calitate, avand o garantie de 5 ani. Multumita calitatii lor, aceste pompe de caldura asigura incalzirea locuintelor pe un perimetru de pana la 220 – 360 mp.

Siguranta si controale pentru conservarea unui mediu green

Toate pompele de caldura apa-apa de la Clima Center sunt prevazute cu sisteme de protectie pentru a preveni deteriorarea in cazul unei defectiuni. In cazul acestora, comutatoarele de debit asigura ca pompa de caldura nu poate functiona fara flux de apa. Daca este identificata o problema, unitatea se va opri automat inainte de aparitia oricarei avarii.

Acestea promoveaza consumul de energie verde, prin faptul ca economisesc multa energie electrica si, prin urmare, castiga mai mult decat eticheta energetica A ++. Aceste pompe de caldura devin, astfel, investitii inteligente pentru persoanele care fie doresc sa isi renoveze locuintele, fie sa le aduca la nivelul dorit de consum.

Pompele de caldura apa-apa satisfac consumul de ACM din mediul rural

Consumul de ACM este cu atat mai pregnant in zona rurala, tinand cont de faptul ca, statistic, un spatiu locativ de la tara gazduieste mai multi locuitori. Acest insight releva si costuri mai mari prin alte solutii termice de incalzire sau generare ACM. Solutia vine din partea pompelor de caldura de la Clima Center, care asigura o eficienta medie de 500%.

Pompele de caldura apa-apa sunt cea mai potrivita alegere pentru a pastra un mediu mai curat si mai ecologic pentru generatiile viitoare. Acestea sunt viabile atat pentru proiecte de renovari sau constructii noi. Temperatura de confort perfecta - controlata cu usurinta prin intermediul smartphone-ului sau tabletei face ca acum sa puteti utiliza energia pompei de caldura in mod eficient, integrat si controlat in permanenta.

* Disclaimer:

Fiecare unitate este verificata pentru performanta deplina inainte de expediere, pentru a asigura ca standardele de calitate sunt inerente fiecarei unitati. Va invitam sa consultati ofertele listate in magazinul https://climacenter.ro/pompe-de-caldura/warmtech/.