Sondaj: Peste 75% dintre români cumpără parfumuri de Black Friday

BUCURESTI - 8 noiembrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle

Mai este puțin până când toate magazinele online vor da startul sezonului de sales cu reduceri la parfumuri de damă și bărbați originale. Este cazul acelor magazine ce sunt zilnic traversate cupluri în căutare de parfumuri unisex, de nișă sau mainstream. Aceasta este perioada în care brandurile cu notorietate își prezintă produsele la prețuri mai mult decât accesibile, provocând o fereastră de oportunitate pentru publicul care apreciază esențele fine.

Black Friday - Parfumuri la reducere

Black Friday - Parfumuri la reducere

Apele de parfum și de toaletă din colecțiile Tom Ford, Carolina Herrera, Chanel sau Christian Dior ce au fost admirate din vitrinele magazinelor sunt, de Black Friday, disponibile publicului larg, în urma aplicării unor discount-uri de până la 70%. Reducerile se aplică atât parfumurilor pentru damă, cât și celor dedicate publicului masculin, astfel că majoritatea produselor sunt fie oferite drept cadou, fie sunt achiziționate în avans pentru sezonul sărbătorilor.  

De Black Friday, publicul feminin triplează vânzările la parfumuri originale

Comportamentul de consum al publicului feminin este stipulat de numeroase studii de marketing ce au scos la lumină magnetismul pe care un site de parfumuri ieftine de damă îl poate avea asupra acestora. Portalul Infoparfum.ro a efectuat un sondaj în rândul celor care îi traversează zi de zi ofertele și recomandările în perioada de Black Friday (Magazinele care intră în cursa reducerilor la parfumuri Black Friday sunt listate aici: http://www.infoparfum.ro/black-friday/) pentru a afla de cumpărătorii triplează vânzarile la parfumuri.

La întrebări precum „Aștepți Black Friday pentru a-ți cumpăra un parfum de damă la preț redus?” și „Crezi că un site de parfumuri aplică discount-uri mai mari față de magazine?” răspunsurile colectate au scos în evidență preferința publicului feminin pentru site-urile de parfumuri unde prețurile sunt vizibil mai mici decât cele practicate în magazinele fizice.

Cele mai mari discount-uri sunt la categoria parfumuri

În retail, comisioanele și discount-urile sunt aplicate în funcție de deal-urile încheiate între provideri și magazinul partener. De ce brandurile convin în a-și prezenta parfumurile la prețuri reduse? Pentru că această categorie de produse este extrem de vânată în această perioadă, mai mult decât în orice alt moment al anului. Spre exemplu, dacă în plin sezon, un parfum Hermes putea fi achiziționat la prețul de peste 600 Ron, de Black Friday, în urma unui discount de -46%, prețul său scade la puțin peste 300 Ron.

Multe alte branduri aplică astfel de reduceri, însă o certitudine este faptul că un site de parfumuri originale va propune prețuri reduse față de un o reprezentanță. Spre deosebire de categoria parfumuri, cele pentru casă, bricolaj sau petshop înregistrează reduceri de până la -26%, în timp ce produsele din categoria Laptop - Telefoane au reduceri sub -10% (între 6% - 9%).

Cât de autentice sunt aceste parfumuri ieftine de damă?

Calitatea unui parfum de damă original nu este influențată de prețul redus. Discount-ul se aplică în funcție de deal-ul încheiat între magazinul partener și providerul în cauză, fiind vorba despre simple taxe sau comisioane. Un parfum de damă original poate fi disponibil la un preț mai mic într-un site de parfumuri grație faptului că, în acest caz, nu există costuri aferente închirierii unui spațiu. De aceea, doamnele și domnii își pot achiziționa parfumuri la prețuri vizibil reduse față de cele disponibile în vitrinele magazinelor fizice.

Câteva zile ne mai despart de Black Friday, perioada în care magazinele online își triplează, aproape, profitul. Totuși, nu toate categoriile sunt vizate de reduceri însemnate. În timp ce cosmeticele și parfumurile rămân în topul categoriilor ce antrenează vânzările în această perioada, categoriile pentru casă și device-urile se bucură de reduceri mai mici, de până în 10%. Exemplarele care poartă amprenta brandurilor de calibrul Christian Dior, Nina Ricci, Carolina Herrera sau Chanel sunt disponibile pe Infoparfum.ro, singurul site de parfumuri care oferă păreri și recomandări obiective.
 

Taguri: info parfum