Studiu Voltech.ro: Panourile solare și tehnologia folosită în momentul actual

BUCURESTI - 21 noiembrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Industrie

În momentul actual, tot mai mulți proprietari de locuințe din România optează pentru panouri solare ca sursă inepuizabilă și regenerabilă de energie.

Voltech.ro - oferta panouri solare

Voltech.ro - oferta panouri solare

Tot mai mulți oameni vorbesc despre importanța constientizării ecologice a salvării mediului înconjurator, iar orientarea către panourile solare este una dintre cele mai populare metode de a fi mai responsabil din punct de vedere ecologic și de a contribui la această “agendă verde” despre care tot auzim.

Bineințeles, panourile solare nu impresionează doar pentru că sunt la modă. Ele funcționează după niște tehnologii exacte, bine puse la punct și în același timp moderne.

Iată care este tehnologia folosită în momentul actual în cazul panourilor solare!

Energia solară a fost într-o stare constantă de inovare în anul 2018 și se preconizează ca aceasta se va prelungi și în anul 2019. În fiecare săptămână sunt anunțate progrese noi în privința tehnologiei care stă la baza funcționării panourilor solare. Evoluția generală a tehnologiei se concretizează și în acest domeniu.

Anul 2018 a fost caracterizat, la nivel global, de multe repere în ceea ce privește evoluția solară, stocarea energiei solare, tehnologii solare portabile și tehnici de proiectare solare.

Tehnologiile din spatele panourilor solare: ce va fi nou în 2019?

Există două tipuri principale de tehnologie solară: fotovoltaică (PV) și energie solară concentrată. Tehnologia fotovoltaică captează lumina soarelui pentru a genera energie electrică, iar energia solară concentrată utilizează căldura soarelui și o folosește pentru a genera energie termică ce utilizează încălzitoare sau turbine.

În privința acestor două forme de energie solară, există o gamă largă de oportunități de inovare tehnică. Iată câteva dintre cele mai recente tehnologii solare care au început să fie folosite în 2018 și vor continua și în 2019!

Concentrarea pe un design estetic

O barieră majoră pentru energia solară este faptul că un procent ridicat de proprietari de case consideră că panourile solare sunt o adiție inestetică. Din fericire, există soluții. Multe firme de design colaborează cu firmele care realizează panouri solare, pentru a le îmbunătăți din punct de vedere estetic și pentru a le oferi un aspect personalizat. Astfel, panourile solare se pot integra în estetica acoperișului fără a afecta eficiența sau producția acestora.

Drumuri cu energie solara

Anul acesta a fost pavat drumul pentru testarea unor noi tehnologii fotovoltaice-drumurile solare. Trotoarele de-a lungul Route 66, autostrada istorică interstatală a Americii, au fost alese ca locație de testare pentru tehnologia solara a drumurilor.

Bateriile solare: o adevarată inovație în domeniu

Acest concept a fost popular de mult timp, dar recent au început să se realizeze demersuri pentru a îl face posibil. ÎncĂ din 2016, aceste baterii solare au fost destul de scumpe, dar se așteaptă ca în viitor anumite inovații să schimbe această problemă. Cu siguranță, anul 2019 va fi unul prolific în ceea ce privește dezvoltarea energiei solare!

Contact:

Website oficial: https://voltech.ro/

Program: Luni - Vineri: 9:00 - 17:30

Telefon: +4 0756 019 674

E-mail: office@voltech.ro