Uite ce tehnologii poti sa gasesti intr-un sistem de supraveghere video

BUCURESTI - 5 aprilie 2019

Comunicat tip General in IT&C

Sistemele de supraveghere video nu sunt trecute cu vederea chiar daca ele nu sunt in centrul atentiei precum alte echipamente tehnologice. Daca televizoarele, telefoanele si laptop-urile evolueaza in fiecare an si apar modele noi, acelasi lucru se intampla si cu camere de supraveghere . Acestea evolueaza constant, insa discret, astfel incat doar cei care chiar sunt interesati de acest domeniu cunosc evoluatia. Insa noi consideram ca aceste informatii trebuie sa le cunoasca oricine, pentru ca sistemul de supraveghere video este adresat tuturor si oricine isi poate monta unul acasa sau la birou.

camere de supraveghere video

camere de supraveghere video

Sistemul de supraveghere video are rolul de a proteja un obiectiv. Acesta trebuie sa functioneze corect, fara erori si sa raspunda rapid la comenzi. Din fericire pentru noi, acesta nu mai arata asa cum vedem in filmele de la Hollywood. Adica o imagine stearsa, alba, fara detalii si la o rezolutie mica.

Spre deosebire de filme, echipamentele din viata reala sunt noi, moderne si cu tehnologii de ultima generatie, gandite astfel incat sa fie fiabile si sa ajute la prinderea faptasilor.

Pentru ca un sistem de supraveghere nu supravegheaza o locatie ci te ajuta sa vezi informatii importante precum detaliile unei fete, acesta trebuie sa aiba un soft bine pus la punct si update-uri de securitate constante.

Insa sistemul de supraveghere este impartit in doua parti: partea software si partea hardware. Partea software este integrata in mare parte in unitate de procesare, DVR sau NVR dupa caz, iar cea mai mare parte hardware se afla in camera.

Camera este cea care capteaza imaginea si este responsabila in mod direct de calitatea pe care tu o primesti. O buna parte din acesta sarcina o are si DVR/NVR-ul care stocheaza informatia cu un anumit numar de cadre pe secunda. Cu cat este mai mare cu atat imaginea este mai clara si mai fluenta.

Insa uite cateva tehnologii foarte interesante pe care le regasesti in camerele de supraveghere video:

-        O camera de supraveghere este conceputa sa functioneze non stop, insa nu toate sunt rezistente la intemperiile de la mediul exterior. Majoritatea camerelor, fie ca sunt din plastic sau metal, sunt concepute sa reziste la temperaturi extreme, vant, apa, zapada, inghet, canicula si in unele cazuri chiar si la vandalism.

-        O tehnologie revolutionara este cea care permite filmarea pe timp de noapte cu imagine color. Probabil ati vazut ca filmarile pe timp de noapte sunt in alb-negru datorita senzorului infrarosu, insa tehnologia Starlight permite acum inregistrarea imaginii color pe timp de noapte fara deformarea subiectului sau probleme cu imaginea.

-        O alta tehnologie importanta este PTZ-ul. Acesta tehnologie permite camerelor sa se roteasca in 2 pozitii si sa realizeze zoom optic pe distanta mari. Aceste camere se folosesc in mod normal in zonele foarte aglomerate cu trafic intens.  

-        Si ca tot am mentionat de aceste camere, aflati ca prin functia PTZ ele pot urmari un subiect in miscare. Aceasta functie este setata de catre utilizator si poate fi activata pentru persoane, animale, masini, nr de inmatriculare, etc.

Acestea sunt doar cateva tehnologii pe care le intalnim in sistemele moderne de supraveghere. Puteti afla mai multe informatii de pe www.skut.ro, magazin personalizat in echipamente de supraveghere.