CEO nou la Opportunity Microcredit România

Targu Ocna - 28 ianuarie 2009

Comunicat tip General in Banci / Asigurari

Instituţia globală de microcreditare Opportunity International (OI) anunţă numirea pe postul de Director General în cadrul organizației partenere din România pe domnul Simon Piers O’Mahony.

Succesorul domnului Charles Ertzinger, a preluat această funcţie în ianuarie 2009, venind din consiliul de administraţie al Opportunity Microcredit România.

Numirea domnului S-P O’Mahony, un lider remarcabil cu gândire strategică, scoate în evidenţă faptul că Opportunity Microcredit România este într-un proces de schimbare şi urmăreşte să fie o instituţie orientată spre valori.

„Consider că există mai multe tipuri de a conduce, dar din experienţă proprie pot declara că sunt două stiluri fundamentale. Stilul de conducere situaţional şi cel ghidat de valori. Eu cred în cel bazat pe valori. Iau decizii fundamentate pe un set de principii, iar în acest fel, deciziile mele sunt eficiente şi de durată.” – a spus domnul S-P O’Mahony.

România nu este o ţară necunoscută pentru domnul O’Mahony, care este de origine irlandeză. Încă la începutul anilor ’90 situaţia economică şi socială a ţării noastre i-a atras atenţia şi s-a implicat în mai multe acţiuni caritabile. La început a sprijinit funcţionarea unei instituţii caritabile în Cristuru Secuiesc şi al unui orfelinat dintr-o localitate de lângă Blaj.

Domnul O’Mahony are o experienţă profesională considerabilă. Până în primăvara anului 2008 a ocupat funcţia de Director Marketing şi de vânzări al companiei aeriene Malev din Ungaria. Una dintre realizările activităţii sale de la Malev este înființarea cursei de zbor între Tg.-Mureş şi Budapesta. În vara anului 2005 ideea sa a fost pusă în practică, devenind cea mai rapid profitabilă cursă din istoria companiei.

Înainte de a se alătura echipei Malev, domnul O’Mahony a îndeplinit funcţia de Atașat Comercial al Ambasadei Irlandei în România şi Ungaria, jucând un rol semnificativ în atragerea de investiţii irlandeze în ţară. Înainte de misiunea sa diplomatică a lucrat 11 ani la compania aeriană British Airways, din Londra.

„Opportunity Microcredit România a pierdut din vedere pentru o vreme misiunea şi valorile sale fundamentale. Am avut perioade când am încercat să ne comportăm ca o bancă, atât în politicile financiare, de recrutare, cât şi în ceea ce priveşte gestionarea creditelor sau selectarea clienţilor. Nu avem în vedere transformarea în bancă. Cel puțin nu deocamdată. Avem însă un mandat plin de provocări din partea OI, şi anume de a ne îmbunătăţi portofoliul de credite prin întoarcerea la originile noastre.” – a explicat S-P O’Mahony.

Noul director general al Opportunity Microcredit România are încredere în echipa sa şi în potenţialul acesteia. În percepţia lui nici o persoană de una singură nu deţine toate cunoştinţele şi capacităţile necesare pentru succesul unei instituţii. “Atingerea obiectivelor şi succesul în domeniul microcreditării presupune munca în echipă, acordarea încrederii reciproce şi asigurarea posibilităţilor de dezvoltare. Voi depune toate eforturile pentru ca diferitele categorii de clienţi, întreprinderile mici şi micro, cei care practică profesii liberale, şi persoanele fizice autorizate să beneficieze de servicii financiare de cea mai înaltă calitate, corelate cu nevoile lor.” – a declarat domnul O’Mahony.

Despre Opportunity Microcredit România

Opportunity Microcredit România este membră a Reţelei Opportunity International, o instituţie de microcreditare internaţională, care asigură posibilităţi familiilor şi comunităţilor defavorizate, pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii lor fără orice fel de discriminare etnică, rasială sau religioasă. Opportunity Microcredit România a fost înfiinţată cu scopul de a acorda sprijin financiar în demararea şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi micro în zona centrală a ţării. În prezent instituţia deţine un număr de 9 agenţii situate în următoarele localităţi: Târgu-Mureş, Reghin, Alba Iulia, Sibiu, Oradea, Miercurea-Ciuc, Braşov, Bistriţa şi Cluj-Napoca. Pe viitor avem în vedere înfiinţrea de noi agenţii şi în alte localităţi ale ţării.

Bartis Botond

Marketing and Communication

Tel.: +40-(0)733-553.731

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/opportunity-microcredit-romania/ceo-nou-la-opportunity-microcredit-romania