Familia Air Optix .. e sarbatorita in continuare!

BUCURESTI - 8 octombrie 2010

Comunicat tip General in Sanatate

99% dintre persoanele cu astigmatism isi pot corecta vederea cu lentile de contact: Air Optix for Astigmatism are acum gama completa de parametri!
Air Optix Aqua este cea mai vanduta lentila de contact din silicon hidrogel pentru port lunar in Europa.
Tot in acest an, opticienii din Franta au desemnat Air Optix Aqua Multifocal drept 'Inovatia anului'.

Familia Air Optix .. e sarbatorita in continuare!

Pentru persoanele cu astigmatism, toate obiectele, atat apropiate, cat si indepartate apar deformate. Cauza o constituie forma asferica a corneei. Astfel, lumina este refractata cu putere diferita intr-o zona fata de alta, fiind focalizata doar o parte din obiectul privit. Acesta va aparea neclar si incetosat.

Intre simptome: cefalee, oboseala, vedere incetosata, acuitate vizuala scazuta in special la distanta.

Studii europene indica prezenta astigmatismului la aproximativ 44% dintre persoanele care necesita corectia vederii. Astigmatismul poate fi corectat prin ochelari cu lentile (aeriene) cilindrice, chirurgical sau cu ajutorul lentilelor de contact torice.

Dincolo de acuitatea vizuala foarte buna, atu-urile familiei Air Optix sunt: nivelul crescut de transmisibilitate a oxigenului, umidifierea superioara si rezistenta la depozite. Pentru pacienti, acestea inseamna sanatate si mai mult confort. Confirmarea vine din preferinta lor pentru aceste lentile de contact.

Familia Air Optix cuprinde lentile de contact sferice, torice, multifocale si la comanda. Este concretizarea angajamentului companiei CIBA Vision de a asigura vedere sanatoasa si o viata mai buna pentru pacientii cu probleme de vedere din intreaga lume.

Despre Optimed

Prin accentul pe inovatie, calitate si parteneriate puternice cu specialisti din domeniul ingrijirii vederii, compania CIBA Vision este intre liderii mondiali in cercetarea, dezvoltarea si producerea de lentile de contact si solutii de intretinere pentru lentile de contact.
Reprezentantul CIBA Vision in Romania, Optimed srl va poate oferi detalii, materiale de
prezentare si consultanta de specialitate privind aceste produse.

Carmen Orzea
Consultant PR
carmen.orzea@optimed.ro