Daca n-ai SYNVIONAI 3, trebuie sa-l ai. Catalin Tarcolea, Jazz, Delicatese

BUCURESTI - 11 noiembrie 2013

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Arhitectura / Design, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle, Media / Publicitate

Live site

SYNVIONAI 3, adica al 22-lea album sub semnatura celebrului muzician Catalin Tircolea, cel care a fost primul care a introdus naiul in jazz, chiar daca s-a lasat asteptat, vine sa completeze superba trilogie, confirmand asteptarile.
Daca primele doua volume au primit premiul UCMR pentru cel mai bun album de jazz al anului 2007 si respectiv al anului 2010, atunci si al III-lea album credem ca o va face.
Ascultand cu ochii inchisi ceea ce face Catalin si placandu-ne muzica de film, pur si simplu ne trezim transpusi intr-o multime de stari vizual-transcedentale.

Catalin Tircolea SYNVIONAI3

Catalin Tircolea SYNVIONAI3

 Asculta naiul si spune-mi cat de familiara ti se pare aceasta limba universala... 

necunoscut

Plecand din 1978, cu debutul sau “Panpipe in Jazz”, editat de Electrecord, Catalin Tircolea parcurge toti acesti ani, ca pe un drum initiatic, acest album ajungand sa fie caracterizat de celebrul critic de jazz Florian Lungu, pe prefata booklet-ului CD-ului, ca “o extinsă diversitate a formulelor exprimării, a prototipurilor arhitectonic-sonore, o scintilantă lume de armonii, combinaţii de culori timbrale, încrengături ritmice în configurarea cărora ingeniozitatea, dorinţa de autoperfecţionare, tentaţia insolitului îşi spun cu prisosonţă cuvîntul....”.

Genul predominant este evident jazz, având o paletă impresionantă de stiluri: etno-jazz, world-jazz, funk-jazz, ballad, samba, etc.. iar printre invitaţii speciali ai acestui album se numară artişti de primă mărime ai scenei de jazz din România şi din străinătate cum ar fi: Decebal Bădilă, Cristian Soleanu, Eugen Popescu Doreanu, Nicu Patoi, Silviu Albei, Phil Davies, Michael Pontelli, ş.a..

Recomandam cu caldura CD-ul de colectie si toata opera lui, iar daca vrei sa afli mai multe, poti intra pe:

http://www.tircolea.ro

Albumul se poate procura si din magazinele de specialitate.

http://www.filmedecolectie.ro/produs/synvionai+3_olqm.html#sthash.9JFaBrMk.dpuf