Vopseluri si protectii de beton care ne pot salva viata si bunurile

BUCURESTI - 11 martie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design, Afaceri, Constructii, Industrie, Tehnologie

Live site

Incepand de acum viata ne poate fi protejata mai mult ca inainte.
Din statisticile existente rezulta ca in Romania au loc anual, in medie, peste 4.500 de incendii, practic la fiecare 20 de minute izbucneste câte unul.

Dintre acestea jumătate izbucnesc in clădiri cu public (hoteluri, teatre, cinematografe, parcari subterane, aeroporturi, centre comerciale sau centre de îngrijire medicală), iar pierderile materiale sunt de miliarde de EUR.

Logo Nanochem

Logo Nanochem

 O afacere este de succes în măsura în care oferă un produs sau serviciu care contribuie la fericire, în toate formele sale.  

Mihaly Csikszentmihalyi, Profesor de Psihologie si Management

Conform statisticilor, in Europa mor anual 3000 de oameni din cauza focului, iar 60.000 de oameni sunt grav raniti din cauza flacarilor si a fumului.

Pentru a impiedica aceste pagube legislatia in domeniu a impus in ultimii ani norme de prevenire a incendiilor, mai ales in cladirile publice, in cele industriale sau comerciale.

Conform normativelor romanesti si europene sunt stabilite performantele si nivele de performanta admisibile privind “siguranta la foc” a constructiilor. Un rol important in siguranta la foc o au si vopselurile. Dintre aceastea NanoChem produce, după ultimele tehnologii, diferite tipuri de vopseluri, protectii de beton si pardoseli cu proprietati de rezistenta la foc sau ardere intârziată.

De pilda produsele intirzietoare de flacara pe baza de brom actioneaza formand atomi activi de brom in stare gazoasa inainte ca materialul sa atinga temperatura de aprindere.

Reactia chimica produce un nor de brom care afecteza flacara reducand caldura generata si incetinind, sau chiar prevenind procesul de ardere.

De altfel compania foloseste o gama mare de produse anorganice ca intirzietor de propagare a flacarii. Cel mai des folosite produse sunt hidroxizii de aluminiu si hidroxizii de magneziu. Aceste produse actioneaza prin trei principale procese fizice:

- eliminarea gazelor inerte, prevenind reactia exoterma din zona de combustie

- absorbtia de energie prin descompunere endotermica, contribuind la racirea si incetinirea procesului de piroliza.

- producerea unui strat neinflamabil si rezistent pe suprafata materialului care reduce eliminarea gazelor inflamabile.

Firma Nanochem SRL in colaborare cu firma Sivit din Italia a dezvoltat un produs epoxdic autonivelant intirzietor de flacara pentru clasa de foc Bfl-S1 cu ajutorul produselor anorganice de tipul hidroxidului de aluminiu.

Folosind produsele Fluidepox cu rezistenta la foc (utilizat ca si amorsa epoxidica) si Paviplast cu aceleasi prioprietati, indeplinim cerintele de rezistenta la foc aplicabile in conformitate cu legislatia UE, acreditarea fiind realizata la Institutul Giordano din Italia.

Cu ocazia lansarii oficiale a produselor mentionate, specialistii NanoChem va ofera sprijinul prin consultanta gratuita in alegerea si utilizarea lor pentru orice tip de constructie.

Nanochem Srl este o companie romano-olandeza, bazata pe import si distributie de tehnologie verde in Romania, specializata in acoperiri de protectie, pardoseli industriale, pardoseli profesionale, vopsele industriale, vopsele cu uscare UV, coil coatings, pardoseli epoxidice, pardoseli poliuretanice, hidroizolatii speciale, termoizolatii ecologice si nu numai. Nanochem ofera, pe langa servicii de consultanta si aplicare de acoperiri de protectie si masuratori si analize de laborator de specialitate.

Vezi www.enanochem.ro

Va asteptam.