Orange si Nokia anunta semnarea unui parteneriat strategic international in domeniul serviciilor mobile

BUCURESTI - 22 mai 2008

Comunicat tip General in IT&C

Colaborare in domeniul muzicii, jocurilor pe mobil, hartilor, publicitatii si serviciilor bazate pe localizare.
Orange si Nokia au anuntat astazi semnarea unui parteneriat strategic international prin care extind acordul initial semnat de cele doua companii in februarie 2008. Cei doi lideri au incheiat un parteneriat pe 3 ani, care prevede adaugarea a 10 noi telefoane Nokia in gama Orange Signature si includerea muzicii intr-o oferta combinata de jocuri, publicitate, harti si servicii bazate pe localizare.

Orange si Nokia au decis sa lanseze o gama de servicii multimedia integrate, disponibile pe noile modele de telefoane Nokia care vor fi lansate pe 9 piete mari, in a doua jumatate a anului 2008. Initiativa are scopul de a incuraja utilizarea serviciile de divertisment mobil digital. Parteneriatul strategic prevede accesul direct al clientilor in Orange Music Store, la jocurile Orange si NGage, precum si la hartile Nokia. In cadrul programului Orange Signature, toate serviciile vor fi integrate in cunoscuta interfata Orange, astfel incat informatiile si divertismentul vor fi accesibile printr-un singur click.

„Aceasta colaborare subliniaza intentia Orange de a incheia parteneriate strategice pentru a oferi clientilor cea mai buna experienta de comunicare multimedia mobila, in cel mai simplu mod posibil”, a declarat Olaf Swantee, EVP Personal Communications Services din cadrul Orange. „ Avand in vedere pozitia de lider a Orange in ceea ce priveste inovatia in domeniul serviciilor multimedia mobile si parteneriatele cu liderii in furnizarea de continut mobil, Orange considera ca telefoanele Nokia si platforma Ovi formeaza un cadru solid pentru oferirea unei game de servicii comune”, a adaugat Georges Penalver, EVP Group Strategic Marketing la Orange.

“Suntem multumiti de semnarea acestui parteneriat strategic cu Orange si credem ca imbinarea serviciilor Signature si Ovi va extinde si imbogati gama de aplicatii disponibila pentru clienti,” a declarat Kai Öistämö, EVP, Devices, Nokia. “Speram ca aceasta stransa colaborare sa se extinda dincolo de domeniile initiale de interes, precum muzica, jocurile, hartile si publicitatea si sa adaugam noi servicii pe viitor.”

In baza parteneriatului, cele doua companii vor colabora in zona de marketing pentru a sustine lansarea unor noi telefoane si dezvoltarea aplicatiilor multimedia. Spre exemplu, platforma Mobile Maps (Harti Mobile) a Nokia si tehnologia GPS vor fi incorporate in mai multe telefoane din portofoliul Nokia si Orange Signature pentru a permite navigarea si cautarea pe baza de locatie, precum si dezvoltarea serviciilor de publicitate. Pana in 2010 cele doua companii intentioneaza sa creeze o comunitate de 10 milioane de utilizatori Orange activi ai serviciului Mobile Maps pe telefoanele Nokia.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/orange-romania-s-a-/orange-si-nokia-anunta-semnarea-unui-parteneriat-strategic-international-in-domeniul-serviciilor-mobile