3 nominalizări româneşti pentru concursul internaţional de proiecte educaţionale în arhitectură pentru copii

BUCURESTI - 11 martie 2014

Comunicat tip General in Administratie Publica, Arhitectura / Design, Educatie / Cultura, Media / Publicitate, Social

Live site

Ordinul Arhitecţilor din România, ca membru al Uniunii Internaţionale a Arhitecţilor (U.I.A.), a organizat selecţia naţională de proiecte de educaţie în arhitectură destinate copiilor din primii ani de şcoală până la 18 ani. Selecţia naţională de proiecte s-a derulat în vederea participării României la premiile Cuburile de Aur, eveniment trienal desfăşurat în cadrul Congresului Internaţional al Uniunii Internaţionale a Arhitecţilor. Concursul a propus participanţilor 4 categorii de premii, anume categoria ŞCOALĂ – destinat şcolilor generale şi liceelor unde se predă conform programei aprobate la nivel naţional; categoria INSTITUŢIE - destinat liceelor vocaţionale, muzeelor, galeriilor, fundaţiilor, asociaţiilor şi altor organizaţii similare care derulează programe educaţionale în nume propriu sau în colaborare cu alţi parteneri; categoria PRESĂ SCRISĂ – pentru articole, cărţi, reviste, materiale educative în domeniul arhitecturii; categoria PRESĂ AUDIO-VIZUALĂ - documentare, filme, programe TV, materiale educative audio-vizuale. Din cele 4 categorii de premii stabilite de organizatori, juriul a primit spre evaluare proiecte educaţionale pentru 3 categorii, dintre care s-au ales şi cele trei nominalizări naţionale.

3 nominalizări româneşti pentru concursul internaţional de proiecte educaţionale în arhitectură pentru copii

În urma evaluării proiectelor depuse, juriul a decis următoarele nominalizări în vederea jurizării internaţionale:

1. La categoria ŞCOALĂ – proiectul FAIRYTALES WITH HOUSES, Grădiniţa Şotron, coordonator proiect Irina Păun

2. La categoria INSTITUŢIE – proiectul DE-A ARHITECTURA, Asociaţia De-a arhitectura, coordonator proiect Mina Sava

3. La categoria PRESĂ SCRISĂ – cartea VISE DESPRE CASE, autor Eliza Yokina

Juriul, întrunit în data de 1 martie la sediul O.A.R. Naţional, a apreciat calitatea şi caracterul inovator al tuturor proiectelor transmise, considerând, în acest context, procesul de evaluare şi departajare a proiectelor ca fiind dificil de realizat. S-a apreciat, de asemenea, că aceste iniţiative trebuie susţinute şi dezvoltate, având în vedere potenţialul lor creativ şi rolul semnificativ pe care îl joacă în dezvoltarea copiilor, în completarea educaţiei şcolare.

Ordinul Arhitecţilor din România mulţumeşte membrilor juriului - Tincuţa Apăteanu (CEO Edusfera), arh. Alexandru Beldiman, arh. Monica Lotreanu, arh. Horia Moldovan şi Cătălin Mosoia, jurnalist - pentru efortul şi contribuţia depuse în realizarea selecţiei naţionale de proiecte, în vederea asigurării unei participări româneşti notabile la jurizarea internaţională U.I.A. din aprilie 2014.

De asemenea, Ordinul Arhitecţilor din România le mulţumeşte tuturor autorilor care au transmis proiecte educaţionale în vederea realizării selecţiei naţionale şi doreşte să sublinieze importanţa şi contribuţia remarcabile pe care aceste iniţiative le au în dezvoltarea culturii de arhitectură şi a unui mediu calitativ de viaţă.

Premiul U.I.A. pentru fiecare câştigător al celor 4 categorii va consta într-un certificat de premiere şi/sau un trofeu. Toate proiectele participante vor fi prezentate în cadrul expoziţiei Programului de lucru Arhitectura şi Copiii, în cadrul celei de-a XXV-a ediţii a Congresului U.I.A., desfăşurat în acest an la Durban, Africa de Sud, în perioada 3-7 august 2014.

Despre Ordinul Arhitectilor

Ordinul Arhitecţilor din România este organizaţie profesională. Prin activitatea membrilor săi, O.A.R. are nobila misiune de a convinge societatea că arhitectura reprezintă, în primul rând, un act de cultură de interes public, cu implicaţii urbanistice, economice, sociale şi ecologice.
Printre obiectivele O.A.R. se numără intensificarea dimensiunii culturale a arhitecturii şi consolidarea în jurul sediilor organizaţiei şi ale filialelor sale teritoriale a unor centre de cultură urbană; generarea unei politici a patrimoniului construit în România, arhitectura de valoare fiind un domeniu fundamental pentru calitatea vieţii; adaptarea educaţiei în arhitectură la tendinţele mediului socio-economic şi cultural.
Detalii despre Organizaţie şi activitatea sa găsiţi la www.oar.org.ro sau http://oar.squarespace.com.

Taguri: copiieducatiearhitectura
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ordinul-arhitectilor/3-nominalizari-romanesti-pentru-concursul-international-de-proiecte-educationale-in-arhitectura-pentru-copii