OAR susține depunerea urgentă la UNESCO a dosarului „Peisajul Cultural Minier de la Roșia Montană”

BUCURESTI - 27 decembrie 2016

Comunicat tip General in Arhitectura / Design

Roșia Montană se bucură de un excepțional patrimoniu istoric, arhitectural, peisager, cultural și uman.

Ordinul Arhitecților din România a atras în ultimii ani atenția asupra amenințărilor la adresa tuturor acestor valori și a susținut eforturile de prezervare, activare și promovare ale așezării și comunității.

foto: Călin Caproș

foto: Călin Caproș

Zona este de altfel protejată legal din 1992 și a fost trecută în 2016 pe lista indicativă UNESCO.  Includerea pe lista finală a patrimoniului cultural mondial UNESCO ar însemna o recunoaștere internațională pentru acest loc unic și un sprijin extrem de important pentru dezvoltarea sa, inclusiv din punct de vedere economic.

OAR consideră că depunerea dosarului „Peisajul Cultural Minier de la Roșia Montană” este vitală, și își exprimă speranța că acest lucru se va realiza de urgență.

Includem AICI link-ul către comunicatul d-nei Corina Șuteu, Ministru al Culturii.

Articolul complet al comunicatului OAR poate fi găsit la următorul link: 

Comunicat OAR - Roșia Montană

Despre Ordinul Arhitectilor

Ordinul Arhitecților din România este organizație profesională înființată prin lege de statul român. OAR aspiră la dezvoltarea unei comunităţi profesionale închegate și responsabile, ghidate de codul etic al profesării arhitecturii ca artă liberală în România. Focalizarea resurselor pe promovarea și consolidarea arhitecturii de calitate în toate formele și manifestările sale va eleva Ordinul la statutul de voce unitară a profesiei la nivel de comunitate, pe plan național și internațional.