Ziua internationala a comemorarii bebelusilor si a copiilor

BUCURESTI - 12 octombrie 2010

Comunicat tip General in Social

Organizatia E.M.M.A. va celebra vineri, 15 octombrie “Ziua internationala a comemorarii bebelusilor si a copiilor”, eveniment ce se desfasoara in Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar si in cateva tari europene.

Ziua internationala a comemorarii bebelusilor si a copiilor

In aceasta zi, la ora 19.00 (ora locala din fiecare tara) se aprind lumanari si sunt lasate sa arda timp de o ora, in memoria copiilor plecati prea curand dintre noi. Atfel, datorita diferentei de fus orar, se va crea un „val de lumina” care va face inconjurul globului si va dura 24 de ore.

Miscarea de sprijinire a celor care trec prin pierderea unei sarcini sau a unui copil a inceput in Statele Unite in anul 1988 cand presedintele Ronald Reagan a declarat oficial luna octombrie ca fiind luna comemorarii bebelusilor si copiilor decedati.

In 2002, la initiativa unui grup de parinti, ziua de 15 octombrie a fost declarata in toate statele americane „Zi oficiala pentru comemorarea bebelusilor si copiilor.” An de an miscarea s-a extins ajungand acum sa acopere toate continentele.

In Romania este primul an in care se organizeaza aceasta miscare, la initiativa Biancai Brad, fondatoarea Organizatiei E.M.M.A. Evenimentul se va desfasura simultan in 12 orase in care, la ora 19.00 se vor aprinde sute de lumanari in memoria copilasilor deveniti ingerasi.

„Ar fi frumos sa participe cat mai multe persoane, fiind vorba de un gest simplu dar minunat, care poate fi facut de oricine, in semn de solidarite, respect dar si de Iubire fata de cei de pe Pamant si fata de cei din Ceruri. Cine nu poate ajunge la eveniment poate totusi participa indirect, aprinzand lumanari oriunde s-ar afla. Am aprecia daca ati fotografia lumanarile aprinse si le-ati trimite pe adresa: contact@organizatiaemma.ro.”

In Bucuresti lumanarile se vor aprinde in Parcul din fata Ateneului Roman.

Pentru a afla mai multe informatii, despre eveniment si despre locatiile din tara, intrati pe http://www.Organizatiaemma.ro

Despre Organizatia E.M.M.A.

Organizatia E.M.M.A. - Eternul Miracol Materna Alinare, este o organizatie neguvernamentala non-profit, a carei activitate se desfasoara pe baza de voluntariat, si care sprijina familiile care trec prin drama pierderii unui copil si, in mod special, pe cele care isi pierd copilul inainte ca acesta sa se nasca, durerea acestora fiind cel mai putin inteleasa.
E.M.M.A. este prima si singura organizatie din Romania care vine in ajutorul acestor mame, acestor familii, dar, pentru o mai buna reusita, E.M.M.A. are nevoie de sprijin de orice fel si din partea oricui doreste si are puterea de a-i sustine demersurile, fie ca e persoana fizica sau juridica. De aceea, sunt bineveniti si toti aceia care nu au pierdut un copil, dar care isi doresc sa ajute Parintii de Ingeri.

Angela Vasile- angelav@organizatiaemma.ro, 0744 - 440.335
Cristina Iancu - cristinai@organizatiaemma.ro, 0723 - 934.367
Nicoleta Lazar - nicoletac@organizatiaemma.ro, 0727 -234.089

contact@OrganizatiaEmma.ro