OIM lansează o campanie internaţională de prevenire a traficului de persoane în regiunea Mării Negre

BUCURESTI - 2 iunie 2005

Comunicat tip General in Social

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) anunţă prima campanie multinaţională de combatere a traficului de persoane în Europa de Est. Campania vizează Turcia, fostul bloc sovietic şi România.

OIM lansează  o campanie internaţională de prevenire a traficului de persoane în regiunea Mării Negre

Marielle Sander-Lindstrom, Şeful Misiunii OIM din Turcia, a declarat: ,,Traficul de persoane reprezintă o problemă ce depăşeşte graniţele naţionale. Datorită acestui fapt, campania abordează prevenirea traficului de persoane dintr-o perspectivă regională.”

În cadrul campaniei, OIM oferă sprijin persoanelor traficate. În acelaşi timp se fac eforturi pentru a preveni situaţia de trafic. Deşi Moldova şi Ucraina sunt principalele ţări de origine ale persoanelor traficate în Turcia, campania vizează vizează şi alte ţări, inclusiv România.

Campania media multinaţională va promova numărul 157, noul număr apelabil gratuit în Turcia şi destinat salvării persoanelor traficate. Printre voluntarii care răspund apelurilor telefonice se află şi un vorbitor de limbă română.

În cadrul acţiunilor de informare, autorităţile turce distribuie tuturor persoanelor care intră în Turcia fluturaşi ce conţin informaţii despre noul hotline. Fluturaşii sunt redactaţi în mai multe limbi, existând şi inserturi în limba română.

Campania include difuzarea de spoturi TV în Ucraina, Moldova şi Turcia, cu informaţii despre numerele cu apel gratuit care funcţionează la nivel local pe aceeaşi temă.

Campania, coordonată de guvernul turc şi implementată de OIM, are ca scop combaterea traficului de persoane. Campania cuprinde activităţi de creştere a gradului de conştientizare în rândul publicului, sesiuni de instruire pentru personalul din cadrul forţelor de ordine, asistenţă pentru persoane traficate. Bugetul campaniei, în valoare de 700 000 USD, este acoperit de către guvernul SUA şi cofinanţat de guvernul Turciei. Programele OIM de prevenire a traficului de persoane beneficiază de importantul sprijin financiar oferit de guvernele Italiei şi Suediei.

Despre Organizatia Internationala pentru Migratie, Misiunea din Romania

Având în componenţă 109 state membre şi 29 de state cu statut de observator şi beneficiind de suportul unei largi varietăţi de organizaţii reprezentând societatea civilă, OIM este dedicată principiului conform căruia migraţia umană organizată aduce beneficii atât migranţilor, cât şi societăţii. Ca organism interguvernamental, OIM acţionează împreună cu partenerii săi din comunitatea internaţională pentru respectarea reală a demnităţii şi bunăstării migranţilor, pentru încurajarea dezvoltării sociale şi economice prin migraţie, pentru acordarea de asistenţă operaţională pe probleme de migraţie şi pentru promovarea înţelegerii problemelor migraţiei.
Pentru informaţii suplimentare vă rugăm contactaţi OIM Ankara: Selin Unal sau Allan Freedman
E-mail: sunal@iom.int, afreedman@iom.int
Tel.:0312-4541135
sunal@iom.int

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/organizatia-internationala-pentru-migratie-misiunea-din-romania/oim-lanseaza-o-campanie-internationala-de-prevenire-a-traficului-de-persoanein-regiunea-marii-negre