TRAFIC Deciziile unui om liber nu includ evadarea

BUCURESTI - 16 februarie 2005

Comunicat tip General in Social

Misiunea Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM) în România anunţă premiera spectacolului interactiv „Trafic” care va avea loc la Sala Mică a teatrului Nottara în data de 17 februarie 2005, la orele 17:00.

TRAFIC Deciziile unui om liber nu includ evadarea

Spectacolul este scris şi regizat de Gianina Cărbunariu. Din distribuţie fac parte vârfuri ale generaţiei tinere de actori: Mădălina Ghiţescu, Răzvan Oprea şi Rolando Matsangos. Alina Herescu semneză decorurile şi costumele, Carmen Coţofană mişcarea scenică, iar Lucian Pavel producţia.

„Povestea încearcă să nuanţeze un caz real, în care personajul ia decizii ale căror consecinţe sunt, în final, tragice”, afirmă creatoarea spectacolului, Gianina Cărbunariu, şi apoi subliniază: „Personajul porneşte cu naivitate şi speranţă spre o ţară despre care nu ştie mare lucru, doar pentru că i s-a promis o viaţă mai bună. Realitatea intervine cu brutalitate în traseul personajului care descoperă că nu are nici o putere, nu poate riposta, nu poate face nici o alegere în favoarea sa, singurul lucru posibil fiind, pentru un timp, conştientizarea răului. Incercările de a evada stau sub semnul disperării, ele nu seamănă cu deciziile unui om liber”. Cu toate acestea din spectacol nu lipsesc accentele de umor şi momentele în care tinerii actori dialoghează cu spectatorii pentru găsirea unor alternative.

Reprezentaţiile au loc în cadrul unui turneu care se va desfăşura în Bucureşti (17 februarie), Iaşi (21 februarie şi 26 aprilie), Suceava (22 februarie), Constanţa (7 martie), Craiova (21 martie), Drobeta-Turnu Severin (22 martie), Timişoara (23 martie), Cluj-Napoca (12 aprilie) şi Bacău (26 aprilie). Intrarea este liberă, pe baza tichetelor distribuite de organizatori.

“Trafic” se adresează cu precădere publicului tânăr şi face parte din eforturile OIM de prevenire a traficului de fiinţe umane în România.

Realizarea spectacolului “Trafic” a fost posibilă datorită sprijinului acordat de către Guvernul American prin Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) în conformitate cu Grantul AID-G-186-04-0019. Opiniile exprimate în acest spectacol sunt ale autorilor şi nu reflectă în mod obligatoriu punctul de vedere al Guvernului Statelor Unite.

Despre Organizatia Internationala pentru Migratie, Misiunea din Romania

Având în componenţă 109 state membre şi 29 de state cu statut de observator şi beneficiind de suportul unei largi varietăţi de organizaţii reprezentând societatea civilă, OIM este dedicată principiului conform căruia migraţia umană organizată aduce beneficii atât migranţilor, cât şi societăţii. Ca organism interguvernamental, OIM acţionează împreună cu partenerii săi din comunitatea internaţională pentru respectarea reală a demnităţii şi bunăstării migranţilor, pentru încurajarea dezvoltării sociale şi economice prin migraţie, pentru acordarea de asistenţă operaţională pe probleme de migraţie şi pentru promovarea înţelegerii problemelor migraţiei.
Daniel Kozak, Ofiţer de informaţii publice, tel. 021 231-3179, fax 021 230-3614
dani@iom.int

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/organizatia-internationala-pentru-migratie-misiunea-din-romania/traficdeciziile-unui-om-liber-nu-includ-evadarea