RoverWay 2006 – Aventura merge mai departe…

Oradea - 15 iulie 2006

Comunicat tip General in ONG

Organizatia Natioanala 'Cercetasii Romaniei' - RoverWay 2006 este un eveniment european aflat la cea de-a 2-a ediţie, care se adresează tinerilor între 16 şi 22 de ani şi care va aduna aproximativ 5000 de cercetaşi, timp de 9 zile şi 10 nopţi pline de aventură, distracţie şi clipe de neuitat.

Evenimentul are 2 etape:
1. primele 5 zile se vor desfăşura în 100 de locaţii diferite din Italia
2. ultimele 4 zile se vor desfăşura într-o locaţie comună, într-un camp de lângă Florenţa.

Roverway are la bază tema Renaşterii şi încearcă să ofere tinerilor o perspectivă cât mai largă asupra problemelor curente ale unei perioade de criză care afectează parcă mediul înconjurător, politica, cultura sau ştiinţa. La trecerea cercetăşiei spre un nou secol, Roverway caută căi de soluţionare ale provocărilor viitorului construind pe succesele şi învăţând din greşelile trecutului.

Evenimentul va avea loc între 6-14 august în Italia şi va fi locul de întâlnire a peste 5000 de cercetaşi cu vârste cuprinse între 16 şi 22 de ani din toate colţurile Europei. În timpul primei jumătăţi a perioadei, participanţii vor vizita Italia alegându-şi una din cele 100 de rute posibile, de la a urca pe cele mai înalte piscuri ale Alpilor italieni, a se plimba cu caiacele prin laguna Veneţiană până la a străbate străzile încărcate de istorie ale Romei. În a doua parte a evenimentului, grupurile se vor reuni în Loppiano - Florenţa pentru a petrece ultimele zile ale aventurii împreună într-o tabără unde toată lumea va avea şansa să interacţioneze şi să descopere ce înseamnă „a îndrăzni să împărtăşească” şi anume să accepte provocarea de a dobândi noi cunoştinţe, a-şi face noi prieteni, de a descoperi diferite culturi, într-un cuvânt a fi cercetaş.

Participarea la acest eveniment marcant din evoluţiei cercetăşiei mondiale le oferă cercetaşilor români ocazia să interacţioneze cu alţi tineri asemenea lor, să se dezvolte şi să descopere printre multe altele cultura, arta, tradiţiile italienilor ai altor locuitori ai continentului european.

Contingentul românesc care va participa la acest eveniment european este format din 22 de cercetaşi din 2 oraşe: Oradea şi Cluj Napoca. Prima întâlnire a acestui contingent a avut loc la Someşul Cald, jud. Cluj în perioada 5-7 mai 2006. Scopul întâlnirii a fost o cât mai bună pregătire a tinerilor care vor deveni de ambasadori ai României în Italia în această vară. Pe durata celor 3 zile cercetaşii au avut ocazia să se cunoască şi să planifice modul de organizare a contingentului.


Pentru mai multe informaţii referitoare la eveniment puteţi vizita www.roverway.it

Despre Organizaţia Naţională

Organizaţia Naţională “Cercetaşii României”
Centrul Local Oradea
Provocare continuă din 1995
Radu Seuche
0740 042 444
radu_seuche@yahoo.co.uk