Inmormantarea libertatii de exprimare

Timisoara - 24 iunie 2007

Comunicat tip General in Social

Asteptam pe oricine si acceptam sprijin din partea oricui crede ca libertatea de exprimare, odata nascuta la Timisoara, are si dreptul la viata (presa si societate civila)

Inmormantarea libertatii de exprimare-
-Comunicat de presa-

Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest Timişoara (OSUT), va desfasura in perioada 25-29.06.2007 miscarea de protest
“ Inmormantarea libertatii de exprimare”.
Intreaga miscare se desfasoara ca suport pentru studentii din Bucuresti asupra carora Ecaterina Andronescu (rector a Politehnicii din Bucuresti) a facut presiuni, dupa evaluarea ARACIS.
In intreaga perioada, studentii care sustin actiunea vor purta cravate rosii (de pionieri) in semn de protest la tendintele comunisto-securiste ale doamnei rector.

Marsul de protest, va purta numele campaniei si se va desfasura sub forma unui cortegiu funerar (tinuta de doliu, cruce, coroana de flori, inclusiv mort purtat pe brate).. Luni, 25.06.2007 la ora 16:00, se va porni marsul funebru. Plecarea va avea loc de la casa pastorului Lazlo Tokes unde a incepur Revolutia (P-ta Maria) si se va finaliza prin depunerea unei coroane de flori la monumentul Revolutiei “Rastignire” si o discutie/explicatie pe scarile Catedralei Mitropolitane.

Intrega actiune va forta si va sfida prevederea Legii Martiale din 16 dec. 1989, prin care timisorenii nu aveau voie sa circule pe strada in grupuri mai mari de 5 persoane ( noi estimam un nr. de 50-60 pers.)
Asteptam pe oricine si acceptam sprijin din partea oricui crede ca libertatea de exprimare, odata nascuta la Timisoara, are si dreptul la viata (presa si societate civila).
Timisoara, Departamentul de Relatii Publice
23.06.2007 Pantir Cristian-Andrei

Despre Organizatia Studentilor din Universitatea de Vest

Miscare de protest- Mars funerar
Pantri Cristian-Andrei - 072 72 15664, edrik_converse@yahoo.com/ cristi@osut.ro
cristi@osut.ro