Jocuri şi pictură pentru 200 de copii în Parcul Sebastian

BUCURESTI - 28 mai 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Luni 26 mai, între orele 10 şi 12, World Vision România în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din sectorul 5 şi SOS Satele Copiilor România a organizat în Parcul Sebastian, sub denumirea „Lumea copilăriei”, o serie de ateliere pentru copii. Au fost implicaţi în jocuri, consursuri sportive şi ateliere de pictură 200 de copii incluşi în programele de asistenţă ale DGASPC, copii din creşe sau în asistenţă maternală profesionistă, precum şi copii ale căror familii beneficiază de serviciile Centrului de Informare şi Consiliere a Părinţilor Copiilor cu Dizabilităţi înfiinţat de World Vision în parteneriat cu DGASPC în sectorul cinci.

Cu ocazia Zilei Copilului, World Vision îi sărbătoreşte pe cei mici timp de o săptămână întreagă, iar evenimentul din Parcul Sebastian este primul dintr-o serie care se va întinde până pe 2 iunie.
Angajaţii şi voluntarii World Vision şi DGASPC şi pedagogii de la Maşina cu Jucării au participat la eveniment şi i-au încurajat pe cei mici să-şi exprime creativitatea prin culori şi forme.

Atelierele au fost împărţite astfel: copii care au lucrat în creion la măsuţe special amenajate, desene colective pe cartoane mari întinse pe pavaj şi jocuri din diverse materiale pregătite de invitaţii noştri, Maşina cu Jucării. Totul încununat cu recompense dulci şi premii desenate. Din trei mişcări de pensulă, clovnii noştri i-u transformat pe copii în pisicuţe desenate, flori sau tigrii. La sfârşit, expoziţie naivă cu desene prinse cu cleşte pe sfoară şi răspândite prin parc şi baloane pentru toată lumea.

Copiii din parc au fost invitaţi să li se alăture celor din proiecte, să se împrietenească şi să picteze împreună. „Vrem să-i sărbătorim pe toţi copiii, dar şi să le încurajăm creativitatea, dorinţa de implicare şi deschiderea faţă de ceilalţi. Jocurile îi apropie cel mai mult, îi învaţă să se accepte unii pe alţii şi să se descopere. De aceea încercăm să aducem la acţiunile noastre copii cât mai diferiţi: copii din medii şi cu vârste diverse, copii cu dizabilităţi, cei din programe sociale sau copii care pur şi simplu vor să ni se alăture” a spus Cristina Haivas, coordonatoare a Centrului de Informare şi Consiliere pentru Părinţii Copiilor cu Dizabilităţi.

Aşadar, luni, între 10 şi 12, în Parcul Sebastian ziua a fost trasată în creioane colorate, carioci şi tempera.

Acţiunea face parte dintr-o serie de proiecte dezvoltate de World Vision România în colaborare cu DGASPC sec 5, proiecte care încearcă găsirea de alternative la instituţionalizarea copiilor, implicarea copiilor cu dizabilităţi în activităţi alături de alţi copii de vârsta lor, şi consilierea părinţilor acestora.

Despre organizatia world vision

World Vision este o organizaţie creştină, care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy. Organizaţia noastră este concentrată asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii.
Inspiraţi de valori creştine, lucrăm cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau sex.


World Vision România este parteneră a World Vision International, prezentă în peste 100 de ţări din întreaga lume. Încă din 1990, World Vision România este o prezenţă constantă în domeniul protecţiei copilului şi al dezvoltării comunitare. În România, World Vision îşi desfăşoară activitatea în municipiul Bucureşti şi judeţele Cluj, Constanţa, Dolj, Ialomiţa, Iaşi, Timiş şi Vâlcea.

Andreea Filip – asistent comunicare
Telefon: 0314-15.61.83, Mobil: 0741 383 883
e-mail: andrea_filip@wvi.org

Cristina Haivas – coordonator Centru De Informare şi Consiliere
Mobil: 0744 383 908
e-mail: cristina_haivas@wvi.org

andrea_filip@wvi.org