Mai sunt doar 10 zile in care romanii pot redirectiona 2% din impozitul pe venit catre o organizatie ne-guvernamentala

BUCURESTI - 4 mai 2007

Comunicat tip General in Social

15 mai este termenul limita pana la care contribuabilii isi pot exprima optiunea de a redirectiona 2% din impozit catre un ONG. Prevederea 2 % din Codul Fiscal permite contibuabililor persoane fizice sa aleaga modul in care vor fi cheltuite doua procente din impozitul pe venit.

Mai sunt doar 10 zile in care romanii pot redirectiona 2% din impozitul pe venit catre o organizatie ne-guvernamentala

In 2006, World Vision Romania a strans 66.545,11 lei RON prin campania 2%, dintre care 12.796,26 in Municipiul Bucuresti. Datorita generozitatii donatorilor bucuresteni, 25 de copii de la gradinita din Dridu-Snagov vor incepe noul an cu mobilier si ferestre noi. Campania de anul acesta se desfasoara la nivel national, sub sloganul “Sa invatam cu 2 %”. Contribuabilii care aleg sa redirectioneze 2 % din impozitul pe venit catre Organizatia World Vision Romania pot ajuta copiii din mediu rural cu rezultate foarte bune la invatatura sa mearga la liceu.

„Daca in primii doi de aplicare a prevederii 2% era nevoie si de fisa fiscala, anul acesta formalitatile au fost simplificate. Tot ceea ce trebuie sa faca platitorii de impozit este sa completeze formularul 230, disponibil pe site-ul www.doilasuta.ro sau completat cu datele Organizatiei World Vision Romania pe site-ul www.worldvision.ro si sa il depuna la Administratia Financiara de care apartin.” a declarat Raluca Ciucur, coordonator campanie 2 % in organizatia World Vision Romania

Campania „Sa invatam cu 2 %” a fost sustinuta de agentia de publicitate Vitrina Advertising, care a realizat partea de creatie a materialelor, pro bono.


Despre organizatia world vision

World Vision este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, dezvoltare si advocacy. Organizatia noastra este concentrata asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirati de valori crestine, lucram cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau sex.
Paula Chiran
Asistent Relatii Publice si Comunicare

paula_chiran@wvi.org