„Pretul unui zambet de copil”

BUCURESTI - 15 noiembrie 2006

Comunicat tip General in Social

Cu ocazia Zilei Internationale Impotriva Violentei asupra Copilului, Societatea Nationala pentru Prevenirea Abuzului si Neglijarii Copilului si organizatia World Vision Romania, in colaborare cu D.G.A.S.P.C. Sector 1 -Serviciul de Prevenire a Separarii Copilului de Familie- si Asociatia Diaconia – Patriarhia Romana, organizeaza seminarul „Pretul unui zambet de copil”.

Seminarul se va desfasura in data de 20 noiembrie 2006, intre orele 8:30-16:30, la sediul Centrului Metropolitan pentru Tineret din Bd. Poligrafiei nr. 4, Bucuresti, sector 1. Scopul acestui eveniment este acela de a contribui la constientizarea importantei prevenirii abuzului si neglijarii copilului.

Vor participa persoane cu atributii in problematica prevenirii abuzului si neglijarii copilului,
reprezentanti ai D.G.A.S.P.C. din sectoarele Municipiului Bucuresti, reprezentanti ai autoritatilor statului, reprezentanti ai ONG-urilor.

Invitata de onoare este Kari Killen din Norvegia, expert in bunastarea copilului si autoare a numeroase carti de specialitate, ce sunt utilizate ca manuale de referinta. Domnia Sa va sustine o expunere privind efectele neglijarii emotionale asupra copilului.

In prima parte a evenimentului, vor fi premiati elevi din clasele I si a II-a de la Scoala nr. 179, Scoala nr. 152, Scoala nr. 17, Scoala nr. 162, precum si copii de la Gradinita nr. 117 din Bucuresti, Sectorul 1, care au participat la un concurs de desen, pe tema prevenirii abuzului si neglijarii copilului.

40 de copii, care au realizat cele mai bune desene, vor pleca intr-un pelerinaj, iar primii sase vor fi premiati cu diplome si cadouri.
Despre organizatia world vision

World Vision este o organizatie crestin-umanitara, internationala, cu sedii in peste 100 de tari din intreaga lume. Activitatea organizatiei vizeaza, in mod special, protejarea si bunastarea copilului aflat in situatie de risc, indiferent de rasa, religie, sex sau cultura. In Romania, World Vision si-a inceput activitatea in 1990, iar de atunci deruleaza proiecte in Bucuresti si in judetele Iasi, Dolj, Valcea, Cluj, Constanta, Ialomita si Timis.

Pentru mai multe informatii:
tel. 021-2234195, psih. Adina Codres, DGASPC Sector 1-Serviciul de Prevenire a Separarii Copilului de Familie
tel. 0721799412, Irina Dupu, Departamentul de Comunicare si Relatii Publice, World Vision


irina_dupu@wvi.org