Aktiia lansează cel mai bun tensiometru | Care este acesta?

BUCURESTI - 18 mai 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Tehnologie

Primul monitor automat al tensiunii arteriale 24/7 din lume vine în SUA. Aktiia anunță un studiu de referință pentru hipertensiune arterială în colaborare cu cel mai important centru de hipertensiune din SUA.

Aktiia - Cel mai bun tensiometru

Aktiia - Cel mai bun tensiometru

New York, 3 ianuarie 2022 - Aktiia, liderul global în monitorizarea continuă a tensiunii arteriale, a anunțat astăzi că aduce monitorul său de tensiune arterială 24/7 în Statele Unite, oferind următoarea generație de echipamente portabile clinice special concepute pentru a satisface atât nevoile pacienților, cât și ale medicilor.

Dispozitivele portabile pentru consumatori s-au luptat să câștige acceptarea și încrederea în comunitatea din domeniul sănătății. 81% dintre medici nu ar lua o decizie cu privire la tratamentul sau îngrijirea unui pacient pe baza datelor acestor tensiometre profesionale, precum sunt Aktiia. Prin comparație, medicii din Europa folosesc deja Aktiia pentru a-și personaliza îngrijirea pacienților. 

Monitorul de tensiune arterială 24/7 de la Aktiia adună automat de peste 100 de ori datele și are de peste 10 ori mai multă implicarea, de cât alte monitoare de tensiune arterială.

Senzorul optic Aktiia de la încheietura mâinii măsoară non-stop, oferind date care pot fi vizualizate instantaneu într-o aplicație mobilă și partajate cu ușurință unui medic sau membru al familiei, aspect ce-l face cel mai bun tensiometru portabil. Monitorul de tensiune arterială 24/7 de la Aktiia a primit deja marcajul CE (Spațiul Economic European) ca dispozitiv medical de clasă și este în prezent disponibil pentru vânzare în șapte țări din Europa.

Până în prezent, zeci de mii de unități sunt în uz și au fost capturate peste 20 de milioane de citiri. Noul tablou de bord integrat clinic de la Aktiia, lansat în Europa în primăvara anului 2021, va permite echipei medicale să fie mult mai eficientă în diagnosticul, monitorizarea și managementul hipertensiunii arteriale la pacienți.

În Statele Unite, aproape 50% dintre adulți, aproximativ 116 milioane de oameni, au hipertensiune arterială. Dintre aceștia, până la 75% nu au tensiunea arterială sub control. Rata de control se înrăutățește, în parte din cauza angajării scăzute a pacienților și a lipsei de date complete pentru ca medicii să-și diagnosticheze și să-și gestioneze în mod corespunzător pacienții. Această epidemie continuă de hipertensiune arterială este cauza atacului de cord și accidentului vascular cerebral, și duce la peste jumătate de milion de decese inutile în fiecare an numai în SUA.

Abordarea automată a Aktiia elimină sarcina zilnică a pacientului de a duce evidența tensiunii cu manșeta și le permite acestora și medicilor lor să-și schimbe atenția către îmbunătățirea sănătății cardiovasculare.

Soluția Aktiia îmbunătățește implicarea pacienților, utilizatorii actuali verificându-și tensiunea arterială în medie de 15 până la 20 de ori pe săptămână, față de 1 până la 2 ori cu manșetele tradiționale pentru tensiunea arterială, apărând astfel în lista cu cele mai bune tensiometre

Manșetele necesită ca pacientul să-și întrerupă ziua, în timp ce soluția Aktiia declanșează automat 150 de citiri pe săptămână în mai multe poziții ale corpului, în timp ce este treaz sau doarme. Studiile recente la scară largă au demonstrat că, cu cât un pacient rămâne mai constant în intervalul țintă al tensiunii arteriale, cu atât este mai mic riscul de atac de cord și accident vascular cerebral. 

Despre Aktiia 

Fondată în Elveția în mai 2018, echipa Aktiia are unii dintre cei mai importanți experți științifici și tehnici din lume în monitorizarea optică a tensiunii arteriale. Tehnologia de bază a fost dezvoltată pentru prima dată de-a lungul deceniilor de cercetare la prestigiosul Centru Elvețian pentru Electronică și Microtehnologie (CSEM), sub o echipă condusă de co-fondatorii Aktiia, dr. Mattia Bertschi și dr. Josep Sola.