Asigurări RCA online: Top 3 site-uri și cum se obține

BUCURESTI - 3 mai 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Auto

Industria asigurărilor este cel mai mare investitor instituțional din Europa, făcând din asigurători, importanți furnizori ai investițiilor necesare creșterii economice.

Unde sa iti faci asigurari auto online?

Unde sa iti faci asigurari auto online?

Pe lângă faptul că, asigurările permit creșterea economică, acestea ne ajută în momente imprevizibile, precum: deces, accident, boli, catastrofe naturale. Asigurările având ca beneficii protecția financiară și morală asupra bunurilor și oamenilor.

Actualmente, acestea pot fi realizate online, fără să fiți obligați să vă deplasați într-un loc anumit. Așa că dacă căutați unde să faceți asigurări RCA online, iată câteva site-uri și informații suplimentare despre care trebuie să știți. RCA-ul reprezintă o asigurare auto obligatorie pentru fiecare proprietar de autovehicul, menită să despăgubească persoanele prejudiciate în urma unui accident provocat de autoturismul pentru care s-a emis polița.


Top 3 site-uri de asigurări auto online

Dacă nu ai suficient timp pentru a merge la o agenție de asigurări fizică, acum ai posibilitate să obții un RCA online. Însă, înainte de asta ar fi bine să te informezi bine despre platformele existente. Să vedem, mai jos, care sunt printre cele mai recomandate site-uri de asigurări auto.


Asigurari RCA EMAG

Magazinul online Emag nu este doar un e-commerce cunoscut și apreciat la nivel național, ci și o platformă care permite obținerea sigură și ușoară ale asigurărilor auto online. 

Utilizând platforma Emag, obții asigurarea automat, comisioanele sunt mici, mai multe moduri de achitare a serviciului, înainte să faci plata propriu-zisă, ai posibilitatea să calculezi costul final.


Asigurari RCA Asigurări.ro

Asigurări.ro este un alt site care vă oferă posibilitatea de a obține o asigurare RCA online. Un motiv important pentru care puteți alege această platformă constă în faptul că echipa vă oferă o consultanță gratuită, după care veți putea alege cea mai bună soluție de asigurare.

Site-ul este securizat după protocoale moderne, sigure și adaptate legislației în vigoare. Polițele pot fi achitate online cu card bancar: Visa, Visa Electron, Mastercard și Maestro. Asigurarea auto acoperă următoarele posibile daune: vătămările corporale sau decesul, prejudicii care nu au caracter patrimonial, pagube materiale, pagube care reprezintă o consecință a lipsei de folosire a vehiculului avariat, în condițiile stabilite de lege.


Asigurari RCA Pint

Pint.ro Broker de Asigurare SRL este înscrisă în Registrul Brokerilor și autorizata de către Comisia de Supraveghere a Asigurarilor - CSA (dupa noua denumire Autoritatea de Supraveghere Financiara - ASF) și are ca obiect principal de activitate intermedierea de asigurări.


Pe platforma de asigurări online Pint, ai posibilitate să alegi și să comanzi RCA-uri pe o lună sau pe o perioadă mai lungă de timp, ți se pune la dispoziție prețuri de la 9 societăți de asigurări autorizate și poți vedea prețul final înainte de achitare.


Cum să obții corect RCA online


Informează-te

Înainte de a alege o companie de asigurări, este important să te asiguri că ai de-a face cu o societate autorizată de A.S.F, prin consultarea listei de asiguratori afișată pe site-ul instituției.


Când comparați ofertele de la mai mulți asigurători, asigurați-vă că beneficiați de aceeași cantitate de acoperire de la fiecare companie.


Compară companiile

Recomandabil este să obții oferte de la cel puțin trei companii diferite înainte de a lua decizia finală. Când evaluezi prețurile, asigură-te că compari polițele cu aceleași limite de acoperire și deductibile.


Deși, ai putea fi tentat să alegi pur și simplu cea mai ieftină opțiune, merită să citești recenziile și evaluările pentru fiecare asigurător înainte de a cumpăra. S-ar putea să decizi că merită să plătești puțin mai mult pentru o poliță de la o companie cu un serviciu mai bun pentru clienți.


Analizează conținutul

Acestea sunt informațiile obligatorii ce trebuie incluse în asigurarea auto pentru validare:

-datele părților ce fac obiectul contractului;

-perioada de valabilitate a poliței;

-limitele maxime de despăgubire;

-valoarea primei de asigurare;

-clasa bonus-malus;

-datele tehnice ale automobilului, în concordanță cu documentele de identificare ale acestuia;

-statele în care polița este validă.