Ce este un panou solar | Top 3 beneficii ale instalării unui panou solar acasă

Timisoara - 27 aprilie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Energie

Panourile solare sunt folosite pentru a transforma lumina de la soare, care este compusă din particule de energie numite „fotoni”, în energie electrică care poate fi folosită pentru a alimenta sarcini electrice. Este un sistem care folosește surse regenerabile, cu o mulțime de beneficii pentru om și mediul înconjurător.

Green energy

Green energy

Potrivit agenției americane EPA (United States Environmental Protection Agency), toate formele de generare a energiei electrice au un impact asupra mediului, asupra aerului, apei și solului nostru, dar acesta variază de la caz, la caz. Producerea și utilizarea energiei electrice mai rațional, reduce atât cantitatea de combustibil necesară pentru a genera electricitate, cât și cantitatea de gaze cu efect de seră și alte toxine emise.


O soluție ecologică este instalarea panourilor solare. Electricitatea obținută prin panouri solare fotovoltaice nu contribuie la schimbările climatice sau la poluarea locală a aerului, deoarece nu sunt arderi de combustibili. Pe lângă efectul pozitiv al utilizării panoului solar pentru mediul înconjurător, un astfel de sistem vă va economisi banii pe facturi. Să analizăm, mai jos, câteva dintre beneficiile panourilor solare.

Sunt Eco-Friendly

Cel mai cunoscut fapt despre energia produsă de panourile solare este că aceasta reprezintă o sursă de energie ,,prietenoasă” cu mediul înconjurător. Energia solară este o modalitate excelentă de a vă reduce amprenta de carbon. Nu există nimic în energia solară care să polueze natura. Energia solară nu eliberează gaze cu efect de seră și, cu excepția faptului că are nevoie de o sursă de apă curată pentru a funcționa, nu utilizează alte resurse. Prin urmare, este un sistem sigur și ecologic.

Energia solară este autosuficientă, iar instalarea unor panouri solare pe acoperiș sau pe sol este o cale sigură și ușoară pentru a contribui la un viitor durabil.

Este o sursă gratuită de energie

Soarele ne oferă energie nelimitată, nimeni nu poate monopoliza lumina soarelui. Sistemul de energie solară va începe să economisească bani din momentul în care este pornit, cu toate acestea, avantajele energiei solare sunt vizibile cel mai bine pe termen lung. Cu cât aveți mai mult timp sistemul de energie solară, cu atât vă bucurați mai mult de beneficiile tehnologiei solare și susțineți mediul.

În afară de electricitatea solară, energia solară mai dispune de o aplicație. Adesea asociem energia solară cu electricitatea, care este achiziționată prin panouri fotovoltaice, dar este și posibil să folosim energia generată de soare în scopuri de încălzire .Unul dintre acestea ar putea fi utilizarea unor panouri solare pentru apă caldă. Acest proces este realizat prin implementarea unor sisteme solare termice care pur și simplu transformă lumina solară în soluții de încălzire.

Mai puține pierderi de energie electrică

Electricitatea trebuie transportată de la marile centrale electrice la consumatorii finali prin rețele extinse. Transmisiile pe distanțe lungi sunt egale cu pierderi de putere. Panourile solare se instalează pe acoperișul tău sau pe sol pentru a obține energie de la soare.


Energia solară de pe acoperiș este de ajutor în creșterea eficienței electrice, având în vedere distanța scurtă. Astfel, aveți controlul asupra propriilor facturi și asupra consumului de energie. În plus, sistemele de energie solară sunt durabile, astfel că șansele de întrerupere a serviciului sunt reduse.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/orguno-com-srl/ce-este-un-panou-solar-top-3-beneficii-ale-instalarii-unui-panou-solar-acasa