Cea mai scumpă băutură din lume: TOP 5 băuturi alcoolice

BUCURESTI - 16 mai 2022

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Veniturile de pe piața băuturilor alcoolice se ridică la 1.664,00 miliarde de dolari în 2022. Se așteaptă ca piața să crească anual cu 6,78%.

Cea mai scumpa băutură din lume

Cea mai scumpa băutură din lume

Băuturile bune, mai ales cele vechi, au fost dintotdeauna scumpe. Însă, pentru a savura arome și gusturi noi, oamenilor înstăriți și pasionați nu le-a păsat niciodată de buget. Tot ce contează pentru ei este prestigiul de a savura un coniac scump, un vin, șampanie, vodka sau whisky.


Piața țintă a celor mai scumpi producători de băuturi alcoolice sunt magnații, miliardarii și amatorii din întreaga lume. Prețurile celor mai scumpe băuturi alcoolice sunt absolut uimitoare, însă fiecare lichid își merită pe deplin valoarea.


Whisky Isabella Islay - 6,2 milioane de dolari

Cea mai scumpă băutură din lume este acest whisky scoțian care valorează incredibil de mult 6,2 milioane de dolari. Exteriorul sticlei are o crustă realizată din 8500 de diamante, aproape 300 de rubine, modelat cu aur alb, toate acoperă un decantor fin de cristal englezesc. Fiecare sticlă este realizată manual, în conformitate cu preferințele clientului.


Billionaire Vodka - 3,7 milioane de dolari

Motto-ul mărcii producătoare de Billionaire Vodka este ,,Este bine să fii rege”. Băutura este a doua cea mai scumpă din lume, este produsă în totalitate manual și potrivit dorințelor fiecărui client în parte. Sticlele sunt realizate potrivit unei rețete rusești secrete și este produsă în loturi mici pentru a asigura exclusivitatea. Fiecare sticlă are 5 litri și este acoperită cu 3000 de diamante și cristale Swarovski.


Tequila Ley .925 - 3,5 milioane de dolari

Această băutură alcoolică are o sticlă extraordinară, unică și extrem de creativă, care amintește despre vechile și rarele băuturi. Sticla este proiectată 6.400 de diamante, conține o tequila veche de 4 ani.


Henri IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne - 2 milioane de dolari

Dacă ești un amator și iubitor de coniac, atunci s-ar putea ca aceasta să te impresioneze extrem de mult. Lichidul din interior a fost învechit o perioadă lungă de timp, cca. 100 de ani. Acest coniac este una dintre cele mai rare băuturi de pe Pământ. Sticla cognac-ului este acoperită cu 6000 de diamante și realizată cu aur de 24 de karate și platină sterlină.


Brandy de nucă de cocos Mendis VS - 1 milion de dolari

Acest exemplar este cel mai scump brandy din lume. Brandy-ul Mendis este creat în totalitate numai din nuci de cocos. Fiecare sticlă este semnată de fondatorul Mendis.