Cum să-ți faci o manichiură profesională în condiții casnice

Timisoara - 16 mai 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Piața globală a spa-urilor și saloanelor de înfrumusețare în 2019 a fost de aproximativ 144,48 miliarde de dolari. Piața este de așteptat să crească la un CAGR (rata anuală de creștere compusă) de 6% și se anticipează că va atinge aproximativ 217,25 miliarde de dolari până în 2026. Fapt ce demonstrează cât de mult cheltuiesc mai ales femeile pentru anumite proceduri, printre care înscrierile la manichiură sau pedichiură.

Cel mai bun kit de unghii

Cel mai bun kit de unghii

Manichiura sau pedichiura sunt modalități de a ne răsfăța. Însă, deseori avem nevoie de o procedură express și nu reușim să ne înscriem la manichiurista preferată. Uneori nu avem timp să ajungem la salon sau serviciile sunt scumpe, acum însă aceste cauze nu mai reprezintă motive ca să nu ne îngrijim unghiile.

Urmând câțiva pași simpli și de bază, poți să-ți faci o manichiură gingașă în condiții casnice, apoi poți împărtăși secretele cu prietenele tale.

Instrumente esențiale

Ai nevoie de următoarele instrumente de bază, înainte să te apuci de procedură: discuri din vată, pilă de unghii, bețișoare de manichiură, dispozitiv pentru cuticulă, strat de bază, lac de unghii, acetonă, strat superior transparent. Pe toate acestea poți să le obții, achiziționând un kit de unghii ca să nu fii nevoită să le cauți separat.

1. Îndepărtează urmele de lac

Îndepărtați urmele rămase de lac de pe unghii, utilizând discuri și o soluție blândă pentru îndepărtare. Dacă pe unghii aveți lac gel, atunci aveți nevoie de instrumente și soluții pentru acest tip de lac, care de obicei se găsesc achiziționând un kit unghii semipermanente.

2. Pilește unghiile

Cheia unei manichiuri reușite este modul în care vei pili unghiile, pentru că așa le oferi forma dorită. Aici, trebuie să fii atentă la un mic detaliu, glisează pila constant într-o singură direcție, pentru că dacă vei mișca pila înainte-înapoi riști să-ți faci răni.

3. Șlefuiește (opțional)

Șlefuirea unghiilor nu este cea mai benefică pentru unghii, pentru că îndepărtează stratul superior bogat în cheratină. Acest lucru se face exclusiv dacă îți dorești ca lacul să dureze mai mult.

4. Adaugă soluție de îndepărtare a cuticulei

Soluția pentru cuticule va înmuia și exfolia cuticula. Aplică pe unghii ca și cum ai vopsi cu un lac, lasă-l câteva minute, apoi îndepărtează cu ajutorul unui disc din bumbac.

5. Utilizează bețișoare din lemn

Bețișoarele din lemn pentru manichiură sunt perfecte pentru a împinge cuticula, ulterior pielea ,,moartă” o poți îndepărta cu un foarfece special, pe care-l poți găsi într-un kit unghii.

6. Aplică stratul de bază

Stratul de bază oferă rezistență unghiilor, creând o barieră între unghie și lac și , de asemenea, protejează unghiile de pete.

7. Aplică oja

Începe să aplici oja din mijlocul unghiei spre marginile acesteia, cu mișcări uniforme. După ce s-au uscat, aplică al doilea strat, acest lucru poți să-l faci și cu un gel lac, doar că vei avea nevoie de o lampă pentru unghii. Apoi, îndepărtează urmele de lac de pe margini. Poți face acest lucru mai simplu, prin utilizarea unei pensule subțiri înmuiată în acetonă.

8. Aplică stratul superior

După ce cele două straturi sunt complet uscate, aplică un strat subțire din stratul superior pentru a sigila bine totul.