Despre stabilizatorul de tensiune: un apărător esențial pentru aparatele electrice din casă

BUCURESTI - 26 mai 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Energie

Totul despre stabilizatorul de tensiune: un apărător esențial pentru aparatele electrice din casă. Până la sfârșitul anului 2027, dimensiunea pieței globale a sistemului de stabilizatoare de tensiune se așteaptă să ajungă la 19820 milioane de dolari.

Un sistem important în casa ta

Un sistem important în casa ta

Piața sistemelor de stabilizare a tensiunii: în 2020, dimensiunea pieței globale a sistemului de stabilizatoare de tensiune a fost de 14820 milioane de dolari și este de așteptat să ajungă la 19820 milioane de dolari până la sfârșitul anului 2027, cu un CAGR (rata de creștere anuală compusă) de 3,8% între 2021 și 2027. 


Potrivit „India Voltage”, piața stabilizatoarelor de tensiune este estimată să depășească 550 de milioane de dolari până în 2023. Creșterea anticipată a pieței poate fi atribuită atenției tot mai mari a guvernului asupra dezvoltării orașelor inteligente și investițiilor în creștere în cadrul inițiativelor.


Un sistem de stabilizare a tensiunii este un aparat electric care este utilizat pentru a furniza tensiune în mod constant la diferite dispozitive electrice și pentru a preveni fluctuațiile de tensiune ale acestora. Sursa de alimentare poate fi neregulată în majoritatea locurilor, cu tensiunea fluctuantă în ambele direcții, în sus și-n jos. Aceste fluctuații de tensiune pot deteriora aparatele, chiar și pe cele mai performante.


Există o diferență semnificativă între stabilizator de tensiune și regulator de tensiune. Stabilizatorul de tensiune este un dispozitiv sau circuit care este proiectat să furnizeze o tensiune constantă la ieșire, fără să modifice tensiunea de intrare. Regulatorul de tensiune este un dispozitiv sau circuit care este proiectat să furnizeze o tensiune constantă la ieșire, fără modificări ale curentului de sarcină.


Pe lângă asta, stabilizatorul de tensiune consumă energie. Consumul de energie depinde de eficiența stabilizatorului. În general, acestea consumă aproximativ 2-5% din sarcina maximă.


Cum să alegi un stabilizator de tensiune  

Înainte să achiziționezi un stabilizator de tensiune, important este să reții intervalul tensiunii de intrare pe care îl obții în casă. Fiecare stabilizator are o tensiune de intrare minimă și maximă la care poate stabiliza tensiunea de ieșire. 


Dacă un stabilizator de tensiune pentru toată casa de intrare este de 150 V (min) - 260 V (max), atunci dacă tensiunea din casă scade sub 150 V sau mai mult de 260 V, atunci stabilizatorul va opri sursa de alimentare a aparatului. Iar, dacă este de 160 V sau 250 V, atunci va încerca să-l stabilizeze la intervalul dorit de tensiunea de ieșire.


Tipuri de stabilizatoare de tensiune

Stabilizatorul de tensiune trifazat - necesar numai dacă stabilizarea tensiunii este necesară pentru un motor trifazat sau pentru o configurație completă trifazată.


Stabilizatorul de tensiune monofazat - acest tip poate fi utilizat pentru toate aparatele din casă.


Protecție la supratensiune

Această caracteristică a stabilizatorului de tensiune este foarte importantă, pentru că va proteja aparatul de creșteri bruște de tensiune, cum ar fi cele care se pot întâmpla în timpul unui fulger sau scurtcircuit. Astfel, asigură-te că stabilizatorul tău dispune de aceste caracteristici, pentru ca aparatele să fie în siguranță în timpul creșterilor bruște de tensiune.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/orguno-com-srl/despre-stabilizatorul-de-tensiune-un-aparator-esential-pentru-aparatele-electrice-din-casa