Lucruri de știut despre deparazitarea animalelor de companie

Timisoara - 3 mai 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Deparazitarea animalelor de companie este un procedeu necesar pentru sănătatea câinilor sau pisicilor și celor prezenți în jurul lor. Există câțiva factori care pot spori apariția paraziților, dar și pași care reduc riscul de infectare despre care trebuie să știi.

Deparazitare caini si pisici

Deparazitarea este un proces important de îngrijire a animalelor de companie, care reduce apariția paraziților interni sau externi și îmbunătățește sănătatea animalului. Pe lângă asta, deparazitarea internă sau externă, nu permite transmiterea paraziților către tine sau familia ta, astfel nu apare riscul infectării cu boli mai grave.

În ciuda disponibilității pe scară largă a tratamentelor sigure și eficiente, paraziții interni și externi rămân obișnuiți la câini și pisici, în special la cei care nu primesc îngrijire veterinară de rutină. Din această cauză, trebuie să cunoști câteva aspecte importante despre apariția paraziților interni sau externi la animalele de companie.

Lucruri pe care trebuie să le știi despre deparazitare

Deparazitarea trebuie făcută des

Se recomandă să realizați deparazitare internă la câini sau pisici o dată la 2 săptămâni până la vârsta de 3 luni a animăluțelor. Aceștia se nasc, de obicei, cu paraziții transmiși de la mama, chiar dacă mama este deparazitată.

Paraziții nu se detectează ușor

Este important să fim atenți la animăluțele noastre de companie, chiar dacă paraziții nu se văd ușor, nu înseamnă că ei nu sunt. Uneori, în fecalele animalului putem vedea viermi, acest fapt nu întotdeauna înseamnă că sunt prezenți paraziții, însă un control în astfel de circumstanțe este binevenit.

Sunt și alte semne care vă pot atenționa despre posibila apariție a paraziților, precum: animalul începe să piardă în greutate, blana devine uscată și aspră, crește pofta de mâncare, slăbiciuni, diaree.

Factori care pot crește expunerea

- Gândește-te la, ce paraziți pot exista în zona în care locuiești;

- Călătorii cu animalul în provincii, suburbii sau sate;

- Analizează cât de des animalul tău are contact cu alte animale și în - dependență de răspuns vei ști dacă este necesară o deparazitare externă sau deparazitare internă.

Unele persoane sunt mai expuse la risc

Persoanele cu sistemul imunitar mai scăzut sunt mai expuși la riscul de a li se afecta sănătatea, din cauza paraziților. Printre aceștia pot fi, de obicei: copiii, bătrânii, femeile însărcinate, diabeticii etc. Astfel, aceste persoane ar trebui să fie mai precaute cu animăluțele de companie, mai ales cu cele străine.

Pași care reduc riscul de infectare ale animalelor de companie

- Spălați-vă mâinile după ce ați aruncat fecalele animalelor;

- Realizați un program practic și eficient de prevenire a paraziților;

- Acoperiți cutia cu nisip, mai ales atunci când nu s-a făcut o deparazitare internă la pisici;

- Strânge după animalul tău când sunteți la plimbări sau prin curte.

Cum poți să-ți tratezi animalele

- Oferă-le tratamente regulate împotriva viermilor - consultă-te cu medicul veterinar referitor la cea mai bună modalitate de deparazitare;

- Tratează animalele de companie de la o vârstă fragedă;

- Tratează puricii - acest lucru poate duce la prevenirea teniilor, pentru că puricii pot purta ouă de tenie.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/orguno-com-srl/lucruri-de-stiut-despre-deparazitarea-animalelor-de-companie