Soba pe gaz | Modalitatea economică de încălzire a casei

BUCURESTI - 26 aprilie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Energie

Soba pe gaz - cea mai economă și simplă modalitate de încălzire a caselor de la țară și suburbii. Având în vedere că jumătate din an trebuie să ne încălzim locuințele, este important să alegem cea mai bun sobă pe gaz, care să nu se deterioreze în mijlocul sezonului rece.

Cele mai bune sobe pe gaz

Cele mai bune sobe pe gaz

sobă pe gaz este considerată o opțiune excelentă pentru încălzirea unei case din mediul rural. Această metodă de încălzire este potrivită în special pentru zonele unde este deja o conductă principală de gaz. Dar, dispozitivul poate fi instalat în orice casă, deoarece își poate face treaba și din gaz îmbuteliat.

Dispozitivul de încălzire nu se conectează la sistemul de conducte. Iar, rezultatul este o metodă de încălzire simplă și accesibilă. Utilizarea unei sobe este considerată o modalitate foarte populară, a cărei varietate depinde de dimensiunea clădirii, de preferințele proprietarilor și de alți factori.


Beneficiile unei sobe pe gaz

Soba pe gaz a devenit o modalitate foarte populară de a încălzi o casă, deoarece poate fi conectată atât la rețeaua principală, dar puteți opta și la o sobă pe butelie cu gaz convențională.

 

Unitatea se distinge prin astfel de proprietăți pozitive:

-este o modalitate economă de încălzire;

-nu prezintă pericol pentru viața umană;

-poate fi amplasată în case din orice materiale de construcție;

-folosește gaz natural lichefiat pentru funcționare;

-are dimensiuni mici;

-nu arde oxigenul în cameră;

-ușor de operat.


Criterii de alegere a unei sobe pe gaz potrivite

Atunci când decideți să instalați un astfel de sistem de încălzire în casă, trebuie să luați în considerare următoarele caracteristici a unei sobe pe gaz:

Atunci când alegeți un dispozitiv, în primul rând, acordați atenție puterii acestuia, deoarece indicatorul de temperatură din casă depinde doar de el. Zona care urmează să fie încălzită, numărul de ferestre și uși din casă, precum și starea acestora, grosimea peretelui și multe altele vor afecta mult putere pe care o va avea arzătorul.

Atunci când achiziționați o sobă pe gaz, trebuie mai întâi să aveți grijă de o ventilație suficient de bună în casă. Dacă nu există și nu poate fi îmbunătățit, atunci instalarea unui astfel de sobe este strict interzisă.

Pentru ușurință în utilizare și control suplimentar al dispozitivului, în el este montat un senzor special, care determină nivelul de dioxid de carbon. Dacă există vreo schimbare în aer, arzătorul se va opri automat.

În cazul în care cumpărați o sobă metalică finisată, trebuie să întrebați despre documentele dispozitivului, care indică dacă este într-adevăr sigur pentru utilizare într-o zonă rezidențială.

Pe lângă acestea, trebuie să luați în considerare care va fi suprafața camerei încălzite. Nu este dificil de calculat. Ar trebui să existe 1 kW de putere a arzătorului pe 10 metri pătrați (este mai bine să adăugați 15-20% pentru o marjă). Astfel, într-o casă, a cărei dimensiune va fi de 100 de metri pătrați, trebuie să instalați o sobă cu o capacitate de 12 kW.


Amplasarea sobei pe gaz

Soba pe gaz poate fi instalată doar în acele case în care conductele de aer sunt preinstalate corect. Ele trebuie să fie strict verticale.

Este interzisă folosirea lemnului sau a linoleumului ca bază. Suprafața ar trebui să fie uniformă, fermă și neinflamabilă. În plus, în funcție de dimensiunea sobei, baza trebuie să o depășească cu cel puțin 10-15 cm pe fiecare parte. Nu este permisă amplasarea unor astfel de sobe în casele, unde înălțimea pereților nu atinge doi metri.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/orguno-com-srl/soba-pe-gaz-modalitatea-economica-de-incalzire-a-casei