Un grant bazat pe performanță de 400.000 de dolari de la One North Carolina Fund

BUCURESTI - 20 mai 2022

Comunicat tip General in Agricultura

Compania Chicken Coop va investi 2 milioane de dolari în Butner. Carolina Coops, un producător personalizat de coșuri de găini, va crea 147 de noi locuri de muncă pe parcursul a trei ani în comitatul Granville.

Compania Chicken Coop producatoare de țarcuri pentru găini

Compania Chicken Coop producatoare de țarcuri pentru găini

Carolina Coops, un producător personalizat pe cotețe de găini, va crea 147 de noi locuri de muncă pe parcursul a trei ani în comitatul Granville și până la 500 până în 2026, a anunțat astăzi guvernatorul Roy Cooper. Compania va investi 2,1 milioane de dolari pentru a localiza o unitate de producție în Butner.

„Este bine să salutăm Carolina Coops înapoi în Carolina de Nord”, a spus guvernatorul Cooper. „Forța de muncă talentată și infrastructura de transport a statului nostru continuă să atragă producători din toate industriile.”

Fondată în Durham în 2009, Carolina Coops este un producător de familie de cuibare gaini superioare și accesorii aferente. Compania proiectează, produce și distribuie tarcuri pentru gaini de curte artizanale la nivel global. În mare căutare pentru durabilitatea lor și paturile de așternut adânc, Carolina Coops oferă un cotet de gaini standard dar și personalizat pentru ca fermierii funcționali să le cumpere online. Carolina Coops se întoarce în Carolina de Nord din nordul statului New York pentru a-și extinde amprenta de producție chiar lângă Creedmoor, în orașul Butner.

„Suntem încântați să ne întoarcem în Carolina de Nord, unde a început totul”, a spus Matthew DuBoise, proprietarul Carolina Coops. „Nu am fi putut face asta fără sprijinul NC și al comitatului Granville. Așteptăm cu nerăbdare să facem parte din comunitatea locală, să creăm locuri de muncă și activități de informare, cum ar fi Rotary Club, FFA și incubarea ouălor în sălile de clasă, astfel încât să putem crește împreună.”

Departamentul de Comerț din Carolina de Nord a condus o echipă de parteneri în sprijinul deciziei Carolina Coop de a înființa o fabrică de producție în Carolina de Nord. Noile posturi includ personal administrativ, de distribuție, financiar, marketing și vânzări, producție, tehnic și transport. Salariul mediu anual pentru toate pozițiile noi este de 46.859 de dolari, creând un impact potențial asupra salariilor de peste 6,8 milioane de dolari pe an. Salariul mediu anual al județului Granville este de 42.326 de dolari.

„Economia noastră are rădăcini în agricultură și este condusă de antreprenori precum Carolina Coops”, a spus secretarul pentru Comerț, Machelle Baker Sanders. „Cu locația noastră centrală, forța de muncă calificată și accesul la materii prime, statul nostru are ingredientele potrivite pentru a sprijini creșterea companiei în zona rurală din Carolina de Nord.”

Un grant bazat pe performanță de 400.000 de dolari de la One North Carolina Fund va ajuta la facilitarea relocării Carolina Coops în Carolina de Nord. Fondul One NC oferă asistență financiară guvernelor locale pentru a ajuta la atragerea investițiilor economice și pentru a crea locuri de muncă. Companiile nu primesc bani în avans și trebuie să îndeplinească obiectivele de creare de locuri de muncă și investiții de capital pentru a se califica pentru plată. Toate granturile One NC necesită participarea corespunzătoare din partea guvernelor locale și orice premiu este condiționat de îndeplinirea acestei condiții.

„Mutarea Carolinei Coops la Butner este o victorie grozavă pentru locuitorii comitatului Granville”, a spus reprezentantul NC Larry Yarborough. „Regiunea noastră este pregătită să-i sprijine pentru planurile lor de creștere pe termen lung în statul nostru.”

„Aceasta este o veste extraordinară pentru comunitatea noastră”, a spus senatorul NC Mike Woodard. „Apreciem investiția Carolinei Coops și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu compania pe măsură ce își stabilesc operațiunile.”

S-au alăturat Departamentului de Comerț din Carolina de Nord și Parteneriatului pentru Dezvoltare Economică din Carolina de Nord parteneri cheie în proiect, care a inclus Adunarea Generală din Carolina de Nord, Sistemul Colegiului Comunitar din Carolina de Nord, Colegiul Comunitar Vance-Granville, Consiliul Guvernamental Kerr Tar, comitatul Granville. , Granville County Economic Development, Granville County Public Schools, Town of Butner și NC Works Career Center Oxford.