Fuziune, Urbis Security si ASSA ABLOY Romania

BUCURESTI - 23 septembrie 2004

Comunicat tip General in Constructii

Incepand cu data de 23 august 2004, cele doua firme : SC URBIS Security S.R.L. si ASSA ABLOY Romania au fuzionat, unindu-si fortele sub un singur nume: ASSA ABLOY Romania. Noua companie face parte din grupul suedez ASSA ABLOY, care activeaza in domeniul feroneriei – furnizand sisteme complete de inchidere si de securitate.

Fuziune, Urbis Security si ASSA ABLOY Romania

Corporatia ASSA ABLOY este extinsa in 60 de tari, detinand peste 15% din piata mondiala in domeniu.

Denumirea de URBIS Security va fi pastrata, ca marca, pentru toate produsele fabricate in tara. De asemenea, pe piata din Romania, vor fi promovate, alaturi de URBIS Security, marcile YALE si ASSA.

Despre OT PD S3

SC URBIS Security S.R.L., cu sediul in Bucuresti, sector6, b-dul Preciziei nr.5, provine din Intreprinderea de Radiatoare , Echipament metalic, Obiecte si Armaturi Sanitare, infiintata in anul 1963. In 1990, intreprinderea s-a transformat in S.C. URBIS S.A., in componenta careia intrau sase fabrici. Dintre acestea, Fabrica de echipament metalic pentru usi si ferestre a fost cumparata de catre concernul ASSA ABLOY, sase ani mai tarziu.

In ceea ce priveste ASSA ABLOY Romania, ca firma initiala, a fost constituita in anul 1994, la Brasov, si a avut ca obiect de activitate comercializarea produselor din cadrul grupului. Punctul forte al acesteia a constat atat in acoperirea a 65% din piata hoteliera din Romania, prin oferirea sistemelor de control acces, cat si in furnizarea, la nivel national, a unei game complexe de produse dedicata inchiderilor cu cerinte sporite de securitate.

In prezent, compania ASSA ABLOY Romania se afla in plin proces de dezvoltare. Capacitatea de productie si gama de produse sunt in continua crestere, iar acest fapt se datoreaza atat asimilarii unor fabrici cu profil de activitate similar (MELCHERT si DORRENHAUS, Germania), cat si diversitatii sistemelor de inchidere produse in cadrul grupului suedez ASSA ABLOY, pe care aceasta le comercializeaza .
ASSA ABLOY Romania porneste la drum cu o cifra de afaceri de aproape 8.300.000 euro si cu o recomandare din partea celor 140 de companii partenere, toate dedicate unui singur obiectiv: sa ofere oamenilor libertatea de a trai o viata mai sigura.
Bucuresti, sector 6, b-dul Preciziei nr.5, 062202
tel: 021.434.09.42
fax: 021.221.15.78
office@assaabloy.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ot-pd-s3/fuziune-urbis-security-si-assa-abloy-romania