5,6 media riscului conform CVSS (0-10) pentru 22 de companii e-commerce din Romania

BUCURESTI - 9 septembrie 2010

Comunicat tip General in IT&C

Participantii la Gala Premiilor e-Commerce, editia a 5-a, desfasurata in ziua de 2 Septembrie 2010, au avut la dispozitie posibilitatea detectarii automate a vulnerabilitatilor retelei perimetrale.
In urma studiului organizat de catre Outpost24 impreuna cu Universitatea Titu Maiorescu si cu sprijinul organizatorilor GpeC a rezultat ca media riscului conform CVSS (Common Vulnerability Scoring System) pe o scara 0-10, este de 5,6.

„Pentru 32 de companii finlandeze s-a obtinut un scor asemanator( 5.86) in cadrul unui studiu organizat de Outpost24 impreuna cu Universitatea din Helsinki in mai 2010. Asemanari au fost si la capitolul cele mai vulnerabile servicii unde PHP s-a pozitionat pe primul loc. In schimb numarul vulnerabilitatilor a fost de 523 fata de 2035 inregistrate in cadrul studiului din Romania.” a declarat Rodica Neagu - Sales Office Manager Outpost24 Romania.

OUTSCAN, scanare perimetrala, solutia utilizata in cadrul studiului a dus la urmatoarele rezultate: 68 de vulnerabilitati in medie pe unitate scanata, un procent de 21,5% dintre vulnerabilitatile identificate cotate cu risc maxim (7-10) conform CVSS, o medie de 5,6 in privinta riscului si o suma a tuturor vulnerabilitatilor de 11 472.
„Scopul declarat a fost de a identifica vulnerabilitatile de securitate cele mai comune intr-un efort de a ajuta companiile de e-commerce romanesti sa-si imbunatateasca securitatea lor IT si eforturile in managementul vulnerabilitatilor. Merita amintit faptul ca 20% dintre participanti utilizeaza o solutie de management a vulnerabilitatilor, open source sau interna, si 43% si-au exprimat intentia de a implementa un Sistem de Management al Securitatii Informatiei. ” a continuat Rodica Neagu - Sales Office Manager Outpost24 Romania.

Outpost24 este o companie suedeza, cu sediul la Karlskrona, lider in tehnologia detectiei vulnerabilitatilor cu o prezenta globala avand reprezentante in peste 30 de tari printre care SUA, Anglia, Germania, Franta, Rusia, Australia, Thailanda si Brazilia. Cu o disponibilitate 24 de ore din 24, 7 zile din 7, Outpost24 satisface prin promptitudine, solicitudine si competenta un numar de peste 1000 de clienti europeni, avand in componenta agentii guvernamentale, institutii de invatamant, companii multinationale, firme din domeniul financiar - bancar, din transport, sanatate, media, comert sau servicii. Dintre clientii care au ales Outpost24 enumeram: Travelex, Delta Lloyd Group, ING Life Limited, Universitatea din Helsinki, Deloite.

„In plus, studiul, atat prin rezultalele generale cat si cele particulare prezentate fiecarei companii participante, si-a propus sa constientizeze managementul companiilor de e-commerce de importanta unui Sistem de Management al Securitatii Informatiei, instrument care sustine managementul de top in acceptarea responsabilitatilor privind managementul riscurilor informatiei.”a declarat Iustin Priescu, Ph. D, Director IT Universitatea Titu Maiorescu.

Universitatea Titu Maiorescu (UTM) a dobandit personalitate juridica la 20 septembrie 1990, ca institutie de invatamant superior particular, non-profit si a devenit persoana juridica de drept privat si de utilitate publica, parte a Sistemului National de Invatamant, prin Legea nr. 239, din 23 aprilie 2002, publicata în Monitorul Oficial nr. 291, din 30 aprilie 2002. Universitatea TITU MAIORESCU are in structura sa sapte facultati: Psihologie, Drept (la Bucuresti si Tg. Jiu), Medicina si Medicina Dentara, Stiinte Economice (la Bucuresti si Tg. Jiu) si Informatica.


Pentru informatii suplimentare apelati direct rodica.neagu@outpost24.com si iustin.priescu@utm.ro

Despre Outpost24

Despre Outpost24

Outpost24 este lider in tehnologia evaluarii vulnerabilitatilor si al managementului acestora. Suntem independenti de orice alt furnizor de solutii de securitate. Produsele noastre sunt utilizate de mai mult de 1000 de companii si agentii guvernamentale, incluzand Travelex, Delta Lloyd Group, ING Life Limited, Universitatea din Helsinki si Deloitte. Sediul principal este in Suedia si o retea de oficii locale sunt prezente la nivel global.

Sales Office Manager Outpost24 Romania - Rodica Neagu rodica.neagu@outpost24.com


romania@outpost24.com