Achitare definitivă în Dosarul schimbului de terenuri de la Aeroportul Băneasa

BUCURESTI - 28 mai 2014

Comunicat tip General in Afaceri, Juridic, HR

Ovidiu Petrescu Law Office l-a reprezentat cu succes pe domnul Sorinel Ciobanu , director general al Aeroportului Internațional București Băneasa în perioada februarie 2001 – iulie 2005, în fața Curții de Apel București – Secția I Penală și a Înaltei Curți de Casație și Justiție – Secția Penală, în dosarul nr. 4357/2/2009, având ca obiect „infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000)” și fiind cunoscut generic sub denumirea „Dosarul schimbului de terenuri de la Aeroportul Băneasa”.

Achitare definitivă în Dosarul schimbului de terenuri de la Aeroportul Băneasa

După trimiterea în judecată prin rechizitoriul emis de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție, la data de 12 august 2008, Curtea de Apel București – Secția I Penală a dispus achitarea tuturor celor șase inculpați, prin sentința penală nr. 87 din data de 01 martie 2013.

Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Penală, prin decizia penală definitivă nr. 134 din data de 23 mai 2014, a respins apelurile formulate în cauză și a menținut în totalitate sentința penală mai sus menționată.

Astfel, după patru ani de urmărire penală și șase ani de judecată, instanțele au confirmat nevinovăția domnului director general Sorinel Ciobanu.

Asistența pe tot parcursul judecății a fost asigurată de echipa Ovidiu Petrescu Law Office, formată din avocatul titular și avocații asociați Ioana Băjan și Dragoș Nicolae.

Despre Ovidiu Petrescu Law Office

Ovidiu Petrescu Law Office a fost înfiinţat în anul 1998 şi este specializat în domeniul avocaturii de business. Are în prezent un număr total de 8 avocaţi cu experienţă în domeniile Penal, Comercial, Litigii, Corporate, Real Estate şi Energie. Printre clienţii reprezentativi, se numără Toyota România, Inchcape plc, Millenium Building Development (dezvoltatorul imobiliar al proiectului „Cathedral Plaza”), Roşia Montană Gold Corporation, Deva Gold, Bravo Internaţional, Consiliul local al comunei Snagov, Bel Profile, Transenergo Group, Sabin Ivanof, Dan Puric, Tudor Furdui.