Ozone Laboratories, primul producător de medicamente care introduce ambalajele etichetate Braille

BUCURESTI - 3 mai 2006

Comunicat tip General in Sanatate

Ozone Laboratories lansează pe piaţa românească ambalaje inscripţionate Braille pentru produsele sale. Ozone este prima şi singura companie farmaceutică producătoare de medicamente din România care oferă acest serviciu pacienţilor cu deficienţe de vedere.

Ozone Laboratories, primul producător de medicamente care introduce ambalajele etichetate Braille

Începând din luna aprilie pacienţii pot găsi nouă produse Ozone cu ambalaje inscripţionate Braille în toate farmaciile din ţară: Acid Acetilsalicilic, Algozone, Algozone Forte, Paracetamol, Ozopirin T, Codeina Fosfat, Piracetam, Ranitidin şi Miozone.

„Aceste prime produse reprezintă doar începutul procesului de etichetare în Braille a medicamentelor Ozone. Iniţiativă vine în întâmpinarea alinierii la standardele europene în ceea ce priveşte ambalajele produselor farmaceutice. Ne dorim să venim în ajutorul persoanelor cu deficienţe de vedere şi să le oferim mai multă siguranţă în procesul de îngrijire a sănătăţii,” spune Florentin Scarlat, Corporate Affairs Director Ozone Laboratories.

Portofoliul de produse al companiei număra la sfârşitul anului trecut 110 produse iar în 2006 acesta va ajunge la 170 de produse prin dezvoltarea gamelor de medicamente etice şi OTC-uri, precum şi prin extinderea gamei de suplimente alimentare. Până la sfârşitul anului 2006 Ozone îşi propune ca toate ambalajele produselor sale să fie inscripţionate Braille.

Pentru persoanele nevăzătoare chiar şi simpla administrare a unui analgezic necesită prezenţa unei a doua persoane. Inscripţionarea Braille va permite identificarea cu uşurinţă a medicamentului necesar. Fiecare cutie de medicamente Ozone va avea sub denumirea produsului inscripţionarea Braille a acestuia.

Conform statisticilor oferite de Asociaţia Nevăzătorilor din România, în ţara noastră există peste 80.000 de persoane cu deficienţe de vedere din care aproximativ jumătate sunt lipsite total de vedere. Persoanele nevăzătoare au nevoie de asistenţă permanentă când se îmbolnăvesc deoarece nu se pot descurca singuri atunci când merg la medic sau la farmacie.

Despre Ozone Laboratories

Grupul Ozone Laboratories, a intrat pe piaţa farmaceutică din România în august 2001. De la venirea pe piaţă, Ozone Laboratories a înregistrat o creştere accelerată a cifrei de afaceri în fiecare an. Creşterea cifrei de afaceri a Ozone s-a putut face numai prin lansarea în 2004 a unui nou program de investiţii de 14 milioane de euro care se va desfăşura pe parcursul a trei ani. Ozone Laboratories va continua să investească în programe sociale alocând pentru 2006 un buget de peste 180 000 Euro. Programele sociale vor fi dezvoltate atât de Ozone Laboratories în mod direct, prin parteneriate cu diverse ONGuri, cât şi prin intermediul Fundaţiei Ozone.


Florentin Scarlat,
Corporate Affairs Director
tel: 405.74.70
corporate.affairs@ozonelaboratories.com