Suprastructura căii ferate și rolul traverselor în cadrul acesteia

BUCURESTI - 22 mai 2023

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii

Înainte de a vorbi despre traverse de cale ferată, este esențial să cunoști elementele suprastructurii căii ferate și rolul acestora.

Pamirco

Pamirco

 Una dintre cele mai bune fabrici de cherestea din România! 

Pamirco

Deși pare simplu la prima vedere, lucrurile nu stau chiar așa. Căile ferate au o serie de elemente complexe, care trebuie fabricate cu atenție deosebită. Dor în acest fel se poate asigura circularea în condiții optime și în siguranță a trenurilor. Rămâi alături de noi și descoperă toate informațiile necesare despre railway sleepers!

 

Alcătuirea suprastructurii căilor ferate

          După cum am menționat anterior, suprastructura căilor ferate este alcătuită dintr-o serie de elemente complexe. Dinspre profunzime spre suprafață acestea sunt:

  Terasament
  Strat de repartiție
  Prisma căii
  Traverse de cale ferată
  Șinele căii ferate.

 

Traverse de cale ferată: Alte elemente care aparțin de această suprastructură feroviară:

  Bretele
  Traversări
  Macazuri / încrucișări
  Schimbătoare.

Toate aceste elemente alcătuiesc în totalitate calea ferată. Toate aceste elemente sunt importante pentru fabrica de cherestea, dar noi ne vom axa doar pe unul din ele, și anume: traversa de cale ferată. Despre traverse poți afla foarte multe chestii. Acestea sunt de mai multe feluri, pot fi fabricate din mai multe tipuri de materiale și se folosesc traverse diferite în funcție de locul unde vor fi puse.

 

Traversele din lemn și locul lor de utilizare

          După cum am menționat, în diferite locuri se folosesc diferite tipuri de traverse de cale ferată. Cele din lemn sunt cele mai versatile, putând fi utilizate aproape oriunde. Categoriile de traverse de cale ferată din lemn sunt:

  Traverse de cale ferată normale – se împart în 2 categorii mari, în funcție de lungimea lor:

Þ    Categoria 1 – lungime de 250 – 260 m

Þ    Categoria 2 – lungime de 240 m.

De asemenea, acestea pot fi împărțite și în alte 4 categorii în funcție de gradul de prelucrare ale acestora:

Þ    Tip A1 – prelucrate pe toate 4 fețele

Þ    Tip A2 – cu unghiurile superioare finisate la 45 de grade

Þ    Tip B – prelucrate pe 3 fețe și cu o față neprelucrată

Þ    Tip C – cu 2 fețe prelucrate și alte 2 fețe neprelucrate, naturale.

  Traverse de cale ferată pentru ecartament îngust
  Traverse de cale ferată pentru ecartament larg
  Traverse utilizate în cadrul podurilor metalice
  Traverse utilizate în cadrul aparatelor de cale – schimbătoarelor, încrucișărilor și macazurilor.

Traversele de cale ferată din lemn sunt singurele traverse omologate de CFR pentru a fi utilizate în cadrul podurilor, aparatelor de cale și a curbelor strânse cu o rază mi mică de 500 m.

 

Cele 3 procese esențiale de prelucrare a lemnului

Impregnare – se realizează cu creozot de huilă, o substanță obținută din huilă ( un tip de cărbune ). Se realizează într-o serie de aparate speciale, la o presiune crescută. Capacitatea de impregnare a fabricii Pamirco este de metri cubi în 24 de ore.

Uscarea asrtificială – se realizează într-o serie de uscătoare de ultimă generație, la o temperatură și umiditate controlată. Capacitatea de uscare este de 300 de metri cubi într-un ciclu de uscare.

Aburirea – este un proces care conferă flexibilitatea lemnului. Se realizează tot într-un mediu controlat și la o capacitate de 40 de metri cubi în 24 de ore.

Aceste 3 procese sunt cele mai importante pentru atingerea unui produs final de o calitate excelentă. Traversele fabricate de Pamirco rezistă în timp cel puțin cât rezistă cele fabricate din oțel și beton. Totuși, acestea sunt mult mai ieftine, versatile și vin cu o multitudine de alte avantaje.

 

Alege serviciile acestei companii de renume internațional!

          Această fabrică a devenit cunoscută tot mai mult în ultimii ani, în prezent bucuraându-se de clienți din toate colțurile lumii. Clienții care au apelat la serviciile și produsele acestei fabrici sunt din următoarele țări:

  Egipt
  Turcia
  Japonia
  Slovenia
  Ungaria
  Serbia
  Anglia
  Olanda
  Belgia
  Germania.

Așadar, dacă alegi să colaborezi cu această fabrică, vei colabora cu o întreagă echipă de profesioniști. Acești oameni sunt total dedicați muncii pe care o prestează, totul fiind executat cu cea mai mare atenție la detalii.

Pentru Pamirco, prioritatea numărul 1 o reprezintă clienții. Ei se bazează pe câteva principii extraordinar de importante într-o astfel de afacere, precum seriozitatea, comunicarea eficientă cu clienții, promptitudinea serviciilor și calitatea produselor pe care le comercializează. Apelează cu încredere la această fabrică și cu siguranță vei rămâne plăcut surprins de tot ceea ce îți pot oferi!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/pamirco/suprastructura-caii-ferate-si-rolul-traverselor-in-cadrul-acesteia