Panasonic deschide cea mai mare fabrica de ecrane plasma din lume

BUCURESTI - 14 decembrie 2005

Comunicat tip General in Tehnologie

Panasonic anunta deschiderea celei de-a treia fabrici pentru realizarea de ecrane plasma, in provincia Hyogo, vestul Japoniei. Avand o capacitate de productie de 125.000 de unitati pe luna, aceasta este cea mai mare fabrica pentru realizarea de ecrane plasma din lume.

Unitatea de productie incorporeaza cele mai noi tehnologii pentru procesarea suprafetelor mari, inclusiv tehnologiile Panasonic „black-box” care eficientizeaza si maximizeaza productia.

Capacitatea toatala de productie de ecrane plasma a Panasonic este de 300.000 de unitati pe luna, incluzand aici cele doua fabrici de la Ibaraki (150.000 unitati/luna), fabrica din Shanghai (25.000 de unitati/luna) si cea mai noua facilitate de productie, fabrica Amagasaki din vestul Japoniei, cu o capacitate de 125.000 de unitati/luna.

Cererea crescuta de ecrane plasma se datoreaza in principal dezvoltarii serviciilor de transmisiuni digitale de semnal tv, care vor creste considerabil in anul 2006. De asemenea si cele doua evenimente sportive care au loc in anul 2006 – Jocurile Olimpice de Iarna de la Torino si Cupa Mondiala de fotbal din Germania vor creste cererea de ecrane TV cu diagonala mare. Conform estimarilor Panasonic, cererea de ecrane plasma se va ridica la cifra de 10 milioane de unitati in 2006 si de 25 de milioane de unitati in 2010.

Noua unitate de productie realizata de Panasonic, reflecta si preocuparea companiei pentru protectia mediului inconjurator. Masuri speciale de protejare a mediului au fost adoptate de-a lungul intregului proces de productie precum si la exteriorul cladirii. Astfel peretii exteriori au fost inveliti cu un material fotocatalitic, realizat de Matsushita Electric Works Ltd, pentru a reduce nivelul de oxid de nitrogen din aer. Capacitatea de reducere a nivelului de oxid de nitrogen este comparabila cu cea a unei paduri de 1.800 de plopi. De asemenea, sistemele de iluminare se bazeaza pe energia generata de sisteme solare si eoliene.

Despre Panasonic Romania

Despre Matsushita Electric Industrial Co. Ltd. (Panasonic)
Matsushita Electric Industrial Co., Ltd., renumita pentru produsele sale sub numele de marca Panasonic, este un lider international in dezvoltarea si fabricarea de produse electronice pentru o gama variata de clienti, afaceri si nevoi industriale. Cu sediul in Osaka, Japonia, vanzarile inregistrate de companie in anul fiscal incheiat la 31 Martie 2005, au fost de 81,44 miliarde de dolari US. Actiunile companiei Matsushita sunt listate la bursele din Tokyo, Osaka, Nagoya, New York (NYSE:MC), Euronext Amsterdam si Frankfurt.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati website-ul Matsushita la urmatoarea adresa :
http://panasonic.co.jp/global/index.html
Laurentiu Faur
Advertising&Communication Coordinator
Panasonic Romania
laurentiu.faur@panasonic.ro
0727.225.169

Adina Dobre
PR & Event Executive
Punct Advertising
adina.dobre@punctadv.ro
0723 157 147
laurentiu.faur@panasonic.ro