Panasonic DMC-FZ20 castiga premiul TIPA 2005 la categoria superzoom

BUCURESTI - 3 mai 2005

Comunicat tip General in Tehnologie

Premiile TIPA (Technical Image Press Association) 2005 au consfintit calitatea camerelor foto digitale Panasonic, prin desemnarea modelului DMC-FZ20 ca fiind cel mai bun la categoria superzoom.

Panasonic DMC-FZ20 ofera o rezolutie de 5 MegaPixeli, incorporeaza un impresionant zoom optic x12 (echivalentul 36-432 mm la o camera pe 35 de mm) si o deschidere de F2.8 pe intreaga gama de zoom, permitand obtinerea de imagini clare, conturate, indiferent daca fotografiati la un unghi larg sau la zoom maxim.

Modelul DMC-FZ20 beneficiaza de un sistem de lentile Leica avand 13 elemente in 8 grupuri. Acesta include si lentile asferice (una ”dual-sided” si doua ”single-sided”) care fac sistemul de lentile mai compact, fiind apte sa compenseze neregularitatile lentilelor sferice – o problema comuna la obiectivele cu deschidere larga. In plus DMC-FZ20 utilizeaza o versiune imbunatatita a obiectivului Leica DC Vario ELMARIT, care dispune de o singura lentila “Extra-low Dispertion” (ED) pentru reducerea substantiala a neregularitatilor de culoare.

Multumita stabilizatorului optic de imagine (O.I.S), puteti realiza fotografii la zoom maxim chiar daca tineti camera foto in mana. Sistemul de stabilizare optica a imaginii (O.I.S) utilizeaza un senzor giroscopic care detecteaza chiar si cele mai mici oscilatii ale camerei si face o legatura integrala intre controlul obiectivului si miscarile camerei, asigurand o compensare precisa si o calitate a imaginii fara degradare.

Despre TIPA
Premiile TIPA (Technical Image Press Association) sunt considerate drept “Oscar-urile” industriei, reprezentant una din cele mai importante distinctii pe care le poate castiga o companie.

In acest moment 31 de publicatii din 12 tari fac parte din TIPA, nici una nefiind implicata in vanzarea sau producerea de echipamente fotografice, video sau digitale.

Despre Panasonic Romania

Despre Matsushita Electric Industrial Co. Ltd. (Panasonic)
Matsushita Electric Industrial Co., Ltd., renumita pentru produsele sale sub numele de marca Panasonic, este un lider international in dezvoltarea si fabricarea de produse electronice pentru o gama variata de clienti, afaceri si nevoi industriale. Cu sediul in Osaka, Japonia, vanzarile inregistrate de companie in anul fiscal incheiat la 31 Martie 2004, au fost de 71,92 miliarde de dolari US. Actiunile companiei Matsushita sunt listate la bursele din Tokyo, Osaka, Nagoya, New York (NYSE:MC), Euronext Amsterdam si Frankfurt.
Pentru detalii suplimentare:
Laurentiu Faur
Advertising&Communication Coordinator
Panasonic Romania
0727.225.169
laurentiu.faur@pansonic.ro