Comunicat Paradise Travel Agency – referitor la situatia reala Statiunea ALBENA

BUCURESTI - 23 iunie 2014

Comunicat tip General in Afaceri, Monden / Lifestyle, Turism

In statiunea ALBENA lucrurile au reintrat in normal. Niciun turist roman nu a fost ranit. Niciun hotel nu s-a darmat. Apele s-au retras iar hotelurile sunt perfect functionale. Turistii se bucura de vacanta mult asteptata!

Comunicat cu privire la situatia din statiunea ALBENA, Bulgaria

Pentru o cat mai CORECTA informare privind situatia in care s-a aflat statiunea ALBENA in ultimele zile, va transmitem cateva informatii culese de mine in direct din Albena, incepand cu dimineata zilei de sambata, 21 iunie. De asemenea reprezentantul PARADISE TRAVEL AGENCY, domnisoara Nicoleta Custura, care este in Albena din prima parte a lunii iunie, mi-a furnizat impresiile traite de ea chiar in mijlocul evenimentelor.

 

In noaptea de 19  spre 20 iunie, datorita ploilor care s-au abatut asupra Albenei intr-o cantitate de 190 l/mp, nivelul raului Batovska ce traverseaza rezervatia naturala Baltata din Albena a crescut brusc dand nastere unei viituri ce a afectat partea de sud a statiunii. Hotelurile aflate in aceasta zona au avut de suferit, apa infiltrandu-se in cateva receptii si restaurante, curentul electric fiindu-le interupt.

Cel mai afectat hotel a fost Gergana , acesta aflandu-se chiar in zona in care raul Batovska se varsa in mare. Acest hotel are o terasa din lemn ce este construita chiar la marginea raului , o parte a lobby bar-ului aflandu-se tot in aceasta zona. In momentul in care viitura a ajuns in dreptul acestei constructii, i-a afectat stalpul de sustinere si terasa s-a inclinat. Potrivit expertilor care deja au verificat hotelul Gergana – structura de rezistenta a acestuia NU este afectata, hotelul urmand sa reintre in deplinatatea functiilor lui in prima parte a lunii iulie. Puteti vedea cateva fotografii facute de mine cu hotelul Gergana si terasa afectata la link-ul de mai jos:

https://www.facebook.com/ParadiseTravelAgencyRO/photos/pcb.728349993873568/728348800540354/?type=1&theater

 

Toti turistii din acest hotel au fost evacuati imediat si relocati in alte hoteluri de 4* cu all inclusive.

 

 

Celelalte hoteluri care au avut de suferit sunt:

Elitsa si Borjana  - au avut si piscinele afectate, dar deja duminica se lucra la golirea, curatarea si reumplerea lor. Incepand de sambata seara, in Borjana restaurantul a fost functional reintrand in regim de all inclusive complet. Hotelul Elitsa a revenit la normalitate incepand de duminica.

Nona a avut infiltratii la subsol si au fost relocati o parte dintre turisti (sub o treime din cei cazati la momentul respectiv). Incepand de duminica, Nona functioneaza si el la intreaga capacitate, in regim de all inclusive.

Cel mai putin afectate au fost hotelurile Mura si Slavuna care au ramas in stare de functionare pe toata perioada intemperiilor, doar ca accesul spre ele pe sosea a fost blocat pentru o jumatate de zi. 

 

Incepand de sambata, accesul catre toate cele 6 hoteluri din zona de sud a Albenei a fost restabilit. Duminica nu mai era decat o balta mai mare in apropierea hotelului Borjana, masinile sau bicicletele neavand nicio dificultate in a o traversa. De astazi, si traficul pietonal va fi total restabilit, asa cum ne-au asigurat persoanele raspunzatoare din Albena.

Alte pagube ce au aparut au fost legate de masinile aflate in parcarile din zona de sud a statiunii, dar la acest moment bilantul celor care nu au pornit dupa scoaterea lor din zona este de 8 masini. Ele au fost puse pe platforme si trimise catre localitatile de resedinta ale turistilor.

De asemenea, pentru a drena apa, s-au facut in plaja doua santuri astfel incat apa sa poata ajunge in mare. O parte din plaja aflata intre hotelul Borjana si restaurantul Rai a fost afectata, dar in urmatoarele zile am fost asigurati de catre conducerea Albenei ca zona va incepe sa fie refacuta cu ajutorul autoritatilor nationale bulgare.

 

Niciun alt hotel, constructie, drum sau parte de plaja din Albena, exceptand cazurile expuse mai sus,  nu au fost afectate in niciun fel, turistii beneficiind de toate conditiile. NU exista niciun fel de victima, raniti sau persoane afectate fizic in vreun fel.

 

Conducerea statiunii a luat imediat masurile de urgenta ce se impuneau in cazul de forta majora. In primul rand au fost scosi in siguranta turistii din cel mai afectat hotel – Gergana si au fost relocati impreuna cu aproximativ o treime dintre turistii din Elitsa si Nona. Pentru turistii ramasi izolati pentru o jumatate de zi in Mura, Slavuna, Elitsa, Nona si Borjana au fost organizate camioane cu pachete continand hrana rece, fructe, apa si bauturi calde ce au fost distribuite acestora in lobby barurile respectivelor hoteluri.

Au fost de asemenea reduse pagubele turistilor in privinta masinilor acestora, fiind trimise utilaje care le-au scos din zona afectata si le-au depus intr-o zona sigura.

 

Modul exemplar in care s-au mobilizat toti membri staff-ului Albenei impreuna cu autoritatile bulgare ma face sa ma inclin in fata lor si sa le multumesc. Sunt oameni la care ma voi uita mereu cu cel mai mare respect si care pentru mine sunt un MODEL.

 

Turistii nostri au avut asistenta din partea tour operator-ului PARADISE TRAVEL AGENCY 24 de ore din 24 pe toata aceasta perioada de timp, dar au simtit si siguranta cu care au actionat cei din conducerea Albenei.

Am fost in aceste zile in mijlocul turistilor si am contribuit alaturi de staff-ul Albenei la mentinerea calmului si sustinerea permanenta a tuturor turistilor aflati in dificultate. Va asiguram in continuare dragi colegi de toata seriozitatea si promptitudinea noastra in asistarea clientilor dumneavoastra care aleg serviciile PARADISE TRAVEL AGENCY.

 

PARADISE TRAVEL AGENCY (PTA)  multumeste inca o data prietenilor din agentiile partenere care au fost alaturi de echipa PTA pe Facebook si au raspandit pe toate mediile imaginile reale si stirile pozitive, ajutand la redresarea imaginii Bulgariei per ansamblu - una din cele mai importante destinatii de outgoing pentru piata de turism din Romania.

 

Azi, luni 23 iunie, la doar 3 zile de la dezlantuirea naturii, Albena este calma, frumoasa si insorita. Spre a va convinge, accesati va rog link-ul de mai jos:

 

https://www.facebook.com/ParadiseTravelAgencyRO

 

 

Catalina Burcea

General Manager

-------------------------

PARADISE TRAVEL AGENCY

19 Costache Negri Str., Cotroceni, Bucharest

Tel: +40/21.402.50.30 / 31 / 32 / 33

Fax: +40/21.410.50.62